Jazzlab 2020

H

eb je altijd al avontuurlijke muziek van nu willen spelen; ongewone composities en nieuwe vormen van improviseren willen leren? Regelmatig willen repeteren onder begeleiding van verschillende professionele muzikanten om op een leuke en leerzame manier toe te werken naar een goed optreden? Dan is dit misschien iets voor jou!

Jazzlab is een langlopend programma van de Jazzwerkplaats met het doel een groep ambitieuze gevorderde muzikanten samen te brengen. Muzikanten die een uitdaging zien in het experiment, ongewone muziekvormen en enthousiasme om gezamenlijk een te gekke band te ontwikkelen.

Hoe werkt Jazzlab?

Je repeteert twee keer per maand op onze locatie aan de Tramkade. Eén keer per maand gebeurt dit onder begeleiding van een landelijk bekende, inspirerende bandcoach die eigen arrangementen meebrengt. De andere repetitie die maand organiseer je zelfstandig samen met de bandleden. De eerste toegezegde bandcoaches zijn dit jaar Miguel Boelens (http://miguelboelens.nl/) en Stef Joosten (http://stefjoosten.com/).

Eerdere bandcoaches waren:

Niko Langenhuijsen, Corrie van Binsbergen, Dion Nijland, Maarten Ornstein, Michiel Braam, Eric vam der Westen en Sebastiaan v Bavel.

Jazzlab start dit seizoen op woensdagavond 29 januari met 17 sessies van 2 uur verdeeld over het kalenderjaar en duurt tot medio december 2020. Je treedt minimaal twee keer op met de band; in juni 2020 is er een optreden op Jazz In Duketown en in december 2020 een optreden tijdens de Jazzwerkplaatsdag.
Heb je een goede instrumentbeheersing en kun je vlot lezen, ervaring in samenspel en bovendien een ongeremde interesse in hedendaagse composities, dan is dit wellicht iets voor jou.

We gaan uit van een beperkte bezetting van ongeveer 8 muzikanten en kunnen vragen om een korte motivatie. Opgeven betekent dan ook niet direct deelname. Jeverbindt je je voor de duur van het project (januari tot en met december 2020) aan Jazzlab.

Als je nog vragen hebt, stuur ons gerust een bericht.
Heb je interesse en durf je het avontuur aan, geef je dan op via de website www.jazzwerkplaats.nl

Factsheet

Start: woensdag 29 januari 2020
Repetities: 17 repetities op woensdagavond,  op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een optreden op het amateurpodium tijdens Jazz in Duketown 2020 en een afsluitend optreden tijdens de Jazzwerkplaatsdag in december 2020.
Niveau: gevorderd, voor instrumentalisten
Deelnamekosten:€ 325,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Praktische informatie: 

De Jazzwerkplaats zal de bandcoach voor de eerste twee sessies selecteren. De Jazzwerkplaats heeft toegang tot een netwerk van landelijk bekende jazzmusici die ieder een eigen stempel kunnen zetten op de ontwikkeling van de band. Uiteraard kunnen de bandleden tijdens het vervolg van Jazzlab ook met een voorstel komen voor een bandcoach.

Heb je altijd al de ins en outs willen leren van samenspel, compositie en improviseren?