VERWACHT: Tune UP! #3 The Power of Rhythm o.l.v. Stef Joosten

D

e hele muzikale wereld lijkt in deze corona-periode nu even stil te liggen. Dat maakt het samenspelen ook niet altijd even gemakkelijk! ‘Tune UP!’ is daarom bedoeld voor amateurs, om gewoon even lekker je zinnen te verzetten en wél even samen te spelen, corona-proof natuurlijk. En ook om er iets van op te steken, want daarvoor zijn we natuurlijk de Jazzwerkplaats!

We spelen met een kleine groep, en kijken bij de aanmelding nog wel even naar de bezetting. Zit de groep vol, dan kun je vast meedoen met de volgende Tune UP! We werken met verschillende workshopcoaches. Als er stukken zijn die je kunt doornemen ter voorbereiding, krijg je ze in de week voor de workshop thuisgestuurd.

Factsheet

Repetitie: zodra samen musiceren voor volwassenen is toegestaan plannen we deze workshop in op een zaterdagmiddag van 15:00u tot 17:00u., op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Deelnamekosten: € 40,-
Je krijgt een bevestiging van deelname zodra we een beeld hebben van de workshopgroep van die dag.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

The Power of Rhythm

Ritme is een muzikale parameter die voor iedereen toegankelijk is. Ritme heeft zeggingskracht, ritme is overal, iedereen begrijpt en vooral iedereen voelt ritme. Als we improviseren dan zijn we weleens te veel bezig met het vinden van de juiste noten, ladders en akkoorden en vergeten we daardoor dit ontzettend belangrijke element: ritme. Daar gaan we deze workshop-middag verandering in brengen. We gaan focussen op improviseren vanuit ritme. Samen luisteren we naar voorbeelden van sterke ritmische ideeën en vervolgens gaan we zowel in swing als groove context zelf ontdekken wat we allemaal kunnen met ritme. Soleren vanuit een ritmisch motief kan erg effectief zijn. Daarnaast is ritme een te gek medium voor interactie in een band. Dus we gaan eens kijken of we elkaar ritmisch kunnen uitdagen en het samenspel door middel van ritme kunnen opzoeken.

Soleren vanuit een ritmisch motief kan erg effectief zijn!

0