WELKOM BIJ DE JAZZWERKPLAATS

J

azzwerkplaats Den Bosch

Stichting Jazzwerkplaats Den Bosch zet zich actief in voor de promotie van de (jazz)muziek in ’s-Hertogenbosch en omstreken door het organiseren van workshops, lezingen, masterclasses, schoolprojecten, concerten, festivals en sessies. Gestart in 1993 en gehuisvest op verschillende locaties in de binnenstad, heeft de Jazzwerkplaats sinds 2017 een eigen podium- en werkplek op de culturele hotspot de Tramkade in Den Bosch.
Met het motto ‘leren door te doen’, een heldere visie op muziekonderwijs en mede dankzij de duurzame samenwerking met Brabantse culturele partners en muziekprofessionals zijn al veel talenten begeleid en doorgestroomd naar conservatoria. Meer dan 10.000 muzikanten, zowel amateurs en professionals hebben deelgenomen aan de vele activiteiten.

Bekend om de workshops en (sinds 1998) het Amateurpodium tijdens het festival Jazz In Duketown, breidt de Jazzwerkplaats haar kernactiviteiten trefzeker uit! Met het organiseren van concerten (Podium Jazzwerkplaats, De Bossche Jazzzomer en i.s.m. November Music en Stranger Than Paranoia); de Zangwerkplaats; jazzLab en zangLab. Met talentontwikkelingsprojecten voor jongeren als Playground; Jazz Academy en Junior Jazz Academy en Het Zuid Nederlands Workshop Orkest (ZNWO). Het jongste initiatief is het samenstellen en uitgeven van The Real Book Noord-Brabant Edition, dat vanaf november 2020 in Brabant en daarbuiten te bestellen is via de website. Volg de Jazzwerkplaats via de nieuwsbrief; en op Facebook, instagram en LinkedIn!

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

0