03/07/’21 workshopdag ‘The King of Kaseko’, swingende muziek uit Suriname onder leiding van Efraïm Trujillo

W

at is Kaseko? Wat waren de Surinaamse hits? Wie waren de invloedrijkste muzikanten? Efraïm Trujillo leidt je langs hoogtepunten van de Surinaamse muziek van de laatste 80 jaar. Muziek van onder meer de legendarische saxofonist Arthur Parisius, alias Kid Dynamite, de ‘King of Kaseko’ en Lieve Hugo.
Na afloop van deze workshop kan jij je ook met recht de king of kaseko noemen.

We zijn op zoek naar een uitgebreide bezetting met veel percussie, hout- en koperblazers … het kan niet te gek!

Factsheet

Start: zaterdag 3 juli 2021
Repetities: op zaterdag 3 juli 2021 staat om 10:00u de koffie klaar. Repetitie van 10:15u tot 17:00u; bij de Jazzwerkplaats in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch.
Van 12:00u tot 13:00u onderbreken we de workshop voor een lunchpauze en kunnen de deelnemers een kijkje nemen en wat eten op de Tramkade.
Afsluiting: kleine buitenpresentatie om 16:00u op de binnenplaats voor de Jazzwerkplaats.
Niveau: Gemiddeld
Deelnamekosten: € 50,- per persoon. Voor deelnemers jonger dan 21 jaar: € 41,32.

Efraïm Trujillo speelde na zijn studie aan het Amsterdams conservatorium  jarenlang in Surimaamse bands als Fra Fra Sound, Fra Fra Big Band en Surinam Music Ensemble. Tevens schreef hij veel composities en arrangementen voor grotere en kleinere bezettingen met ruimte voor zang, percussiesolo’s en blazersspecials. Verder speelt hij onder meer in The Ploctones en The Preacher Men. Daarnaast is hij musical director van Het Amsterdam Funk Orchestra.

Op 7 juli 2019 won de band de Preacher Men de Edison Publieksprijs voor hun album BLUE. Dit album was onderdeel van de onderzoeksmaster dat Efraim Trujillo deed aan het Conservatorium van Amsterdam naar de blues. Hij ontving daarvoor in maart 2019 een cum laude onderscheiding.

Fotografie: Tami Toledo Matuoka

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

King of Kaseko in a day!

0