Junior Jazz Academy

De Junior JazzAcademy is in 2014 als een projectgroep ontstaan tijdens Jazz In Duketown. De Junior JazzAcademy is bedoeld voor muzikanten tussen de 13 en 17 jaar die voldoende vaardigheid hebben op hun instrument en die willen leren samenspelen en improviseren.
De groep geeft regelmatig concerten. De Junior JazzAcademy neemt daarnaast minstens eenmaal per jaar deel aan een uitwisselingsprogramma met steden als Trier, waar een weekend lang concerten worden gegeven.
De tweewekelijkse repetities vinden plaats bij de Jazzwerkplaats in De Kantine op het terrein van de Mengfabiek, Tramkade 26 in ‘s-Hertogenbosch.

Net als de JazzAcademy is de Junior JazzAcademy een initiatief van de Bossche musicus en muziekinitiator Jeroen Doomernik vanuit de Stichting Jazzwerkplaats Den Bosch. Doomernik leidt en coacht de groep op structurele basis. Jeroen Doomernik: ‘Het is belangrijk jongeren die serieus bezig zijn met muziek maken zo veel mogelijk te stimuleren. Daarnaast wil ik voor jonge muzikanten een brug te slaan tussen het reguliere muziekonderwijs en opleidingen zoals het conservatorium.’

Voor meer informatie en vragen: stuur een e-mail naar info@jeroendoomernik.nl.

0