05/04/’23 WORKSHOP COUNTRY & FOLK MEETS JAZZ O.L.V. ARON RAAMS

I

n deze instrumentale workshop-serie gaan we aan de slag met een aantal klassieke country-hits en folksongs uit de jaren ’60, ’70 en ’80. De stukken worden aangepakt als jazz standards en omgetoverd tot open instrumentale liedjes waarbij geïmproviseerd kan worden. We duiken daarbij flink in de akkoordenleer en je leert handige trucjes die je kunt toepassen om zelf nieuwe arrangementen te maken op relatief eenvoudige akkoordenschema’s. Een leuke manier om jouw improvisatie skills te upgraden en je solo’s een mooie twist te geven!

Het repertoire gaat van The Greatfull Dead en Fleetwood Mac tot Kenny O’Dell en Jimmy Webb. Als leidraad laten we ons inspireren door te luisteren naar hoe grootheden als John Scofield, Pat Metheny en Bill Frisell de gouden oude hits uit hun jeugd nieuw leven in blazen.

Kortom: een leuke uitdagende workshop voor muzikanten die goed thuis zijn in alle akkoorden (ook vierklanken) en goed noten kunnen lezen. We gaan ook samen arrangeren, dus neem pen en papier mee!

Factsheet

Start: woensdag 5 april 2023
Repetities: op woensdag 5, 12, 19 en 26 april en woensdag 3, 10, 17 en 24 mei van 20:00u tot 22:15u op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte presentatie op woensdag 24 mei op de Tramkade
Niveau: voor gemiddelde tot gevorderde instrumentalisten die gemakkelijk noten lezen en ook goed thuis zijn in akkoorden.
Deelnamekosten: € 181,50 (voor deelnemers jonger dan 21 jaar bedragen de kosten € 150,-)

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Aron Raams werd geboren op 28 mei 1979 in Oosterhout (NB) en groeide op in een muzikaal gezin. Al op zesjarige leeftijd leerde hij de eerste tricks & licks op de gitaar van zijn vader. Zijn stijl is diep geworteld in Blues en Rock & Roll. Tijdens zijn studie aan het Brabants Conservatorium werd Aron al snel toegelaten in zowel de Nederlandse jazz- als popscene. Hij werkte met tal van gevestigde artiesten als Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jules Deelder, Benjamin Herman en Eric Vloeimans.

In 2008 bracht Aron zijn eerste album ‘Unspoken’ uit met Jeroen van Vliet, Eric van der Westen, Thorsten Grau en special guests Kaz Lux en Gijs Anders van Straalen. Het album werd genomineerd voor de prestigieuze Edison Publieksprijs 2009.

In 2010 werd Aron lid van de Nederlandse loungeformatie ‘Gare du Nord’ waarvan hij sinds 2014 muzikaal leider is. Samen met zijn broer Lennaart Raams componeerde en produceerde hij de muziek voor het album ‘Stronger!’ dat in 2015 uitkwam. Ook dit album werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2016. In 2012 startten hij en Eric van der Westen hun akoestische duo ‘A Traveller’s Tale’. Ze namen twee albums op: ‘Alvin’ en ‘J.J.’. Trompettist Angelo Verploegen en zangeres Kim Hoorweg spelen mee op laatstgenoemde.

Vorig jaar nam Aron zijn nieuwe album ‘Lost In Bright Blindness’ op en ook die is met lof ontvangen. Het album is een routekaart van alle verschillende stijlen die hij heeft bewandeld sinds hij voor het eerst een gitaar in handen kreeg. Aan het album werkten Dennis Kroon, Dewi Pechler, Teus Nobel, Ferry Lagendijk, Sven Happel, Gijs Anders van Straalen en Marc Schenk mee.

Improviseren met klassieke country-hits en folksongs uit de jaren ’60, ’70 en ’80

0