07/07/’21 Jazzlab XL-workshop Kruidige Jazz met (k)rakende noten o.l.v. Dion Nijland

I

In een korte én krachtige workshop werkt contrabassist Dion Nijland samen met JazzLab, de huisband van de Jazzwerkplaats aan 2 stukken die gaan over groove, samenspel en improviseren. Gastspelers zijn welkom!

De deelname is gratis. Meld je wel even aan, dan kijken we of jouw instrument past binnen de bezetting.

Factsheet

Start: woensdag 7 juli 2021
Repetities: op woensdag 7 juli 2021 staat om 20:00u de koffie klaar. Repetitie van 20:15u tot 22:30u; bij de Jazzwerkplaats in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: kleine presentatie binnen, dan wel buiten op het plein voor de Jazzwerkplaats
Niveau: gevorderd, goed van blad lezend, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 0,-

Dion Nijland (1970) studeerde in 1999 af aan de afdeling lichte muziek van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, hoofdvak contrabas. Sindsdien is hij actief als uitvoerend musicus, componist, muziekdocent en workshopleider. Hij leidde gedurende aan aantal jaren zijn eigen workshoporkest van ongeveer 15 amateurmuzikanten in Utrecht. Daarnaast gaf hij workshops en masterclasses, o.a. voor de  Jazzwerkplaats in Den Bosch, Stichting Jazz Utrecht, Vereniging U Jazz (Utrecht), Stichting Creatieve Vakanties en op diverse scholen. Sinds 2014 is Dion hoofdvakdocent contrabas aan het conservatorium in Arnhem (ArtEZ).

Als uitvoerend musicus maakte hij reizen naar India, Turkije en Zuid-Amerika. Momenteel maakt hij deel uit van Het Orgel Trio, Vanbinsbergen Playstation, De Bende van Drie, The Chronometer’s Orchestra, Ad Colen’s A Birds’ Eye View en Dimami.

 Kijk op zijn website www.dionnijland.com voor meer informatie!

Voor meer informatie over de workshop kun je een e-mail sturen naar: info@jazzwerkplaats.nl.

Kruidige Jazz met (k)rakende noten

0