07/09/’23 WORKSHOP MONK’S MUSIC O.L.V. DION NIJLAND

Foto: Allard Willemse
D

e eigenzinnige pianist en componist Thelonious Monk liet vanaf het midden van de jaren 50 de jazzwereld op z’n grondvesten schudden met zijn hoekige melodieën en dissonante harmonieën. “De piano heeft geen verkeerde noten!”, sprak hij aanmoedigend. In deze workshop nemen we een aantal stukken van de meester onder handen en ervaar je zijn enerverende muzikale wereld.

Factsheet

Start: donderdag 7 september 2023
Repetities: op donderdag 7, 14, 21 en 28 september, en 5 en 12 oktober van 20:00u tot 22:15u bij de Jazzwerkplaats in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26. Op 28 september is er geen ‘live’ repetitie, maar gaan we kijken en luisteren naar beeld- en geluidsmateriaal van Monk.
Afsluiting: een korte presentatie tijdens de laatste repetitie, op donderdag 12 oktober op de Tramkade.
Niveau: voor gevorderde instrumentalisten. Voor blazers betekent dit een goede instrumentbeheersing en notenleesvaardigheid, voor de ritmesectie ook het vlot overweg kunnen met akkoorden.
Deelnamekosten: € 151,25 (onder 21 jaar € 125,00)

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Dion Nijland (1970) is contrabassist, componist en docent. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en maakt(e) deel uit van de groepen HOT (Het Orgel Trio), DEON, City Maps, Frans Vermeerssen Trio, Vanbinsbergen Playstation, Dimami en Talking Cows.

In 2021 bracht Dion het solo album I PLAY ME uit. De Volkskrant schreef hierover: ‘Ieder stuk kent een eigen sfeer en signatuur. Nijlands spel is altijd transparant.’ Dion is sinds 2014 hoofdvakdocent contrabas aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.

www.dionnijland.com

Ervaar de enerverende muzikale wereld van Monk

0