Tijdens de tweede aflevering van Podium Jazzwerkplaats brengen we de volgende CD presentatie:

Angelo Verploegen & Jasper van Hulten play The Duke Book
Just Listen Records JL 019

In de volstrekt unieke bezetting van flugelhorn en slagwerk verkennen Angelo Verploegen en Jasper van Hulten het repertoire van Duke Ellington. Met alleen melodie en ritme weten deze door de wol geverfde musici op een spannende manier een zeer veelzijdig beeld te schetsen van bekendere en minder bekende stukken van Duke Ellington en zijn rechterhand Billy Strayhorn. Verploegen en van Hulten gaan met elkaar in een muzikale dialoog in zowel strak gearrangeerde als vrije vorm. De hits van weleer zoals Take The A Train, Caravan, Satin Doll komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook het wat onbekendere Smada en Blues In Blueprint.

Trompettist/flugelhornspeler Angelo Verploegen kreeg vooral bekendheid met zijn sextet The Houdini’s waarmee hij jarenlang de wereld over reisde een meer dan een dozijn CD’s opnam. Naast zijn huidige lespraktijk is hij veel te horen in kleine bezettingen met o.a. Paul van Kemenade, Ed Verhoeff, Izaline Calister, Tony Overwater en in orkesten als het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jasper van Hulten geldt als een zeer veelzijdige en creatieve slagwerker. Zo maakte hij al vroeg in zijn carrière internationaal furore met zanger Wouter Hamel, maar ook met Eric Vloeimans’ Gatecrash. Van Hulten speelt met Nederlands enige ECM-artiest Wolfert Brederode en heeft net cd-opnames met de Portugese zangers Maria Mendes afgerond. Momenteel tourt hij met Vloeimans en Calefax met de bewerking van de opera Dido & Aeneazz.

The Duke Book is inmiddels het derde samenwerkingsverband van Verploegen & van Hulten. Eerder hebben ze intensief samengewerkt in Verploegen’s Executive Lounge (EWM Music) met Jeroen van Vliet en Eric van der Westen en met The Ballad Album (Challenge Records) met Marc van Roon en Guus Bakker.

Podium Jazzwerkplaats is een nieuw initiatief in den Bosch waarbij we maandelijks op zondagmiddag intieme concerten brengen met landelijk bekend muzikanten. Ondersteund met interviews, eigen optredens en filmmateriaal kunnen onze gasten vertellen en laten horen wat het is in hun muziek dat hen zo fascineert. Denk aan zomergasten, maar dan met live muziek! Luc Vermeulen (31 jaar, musicoloog en trompettist) ontvangt de muzikanten en gaat een dialoog aan. Interessant voor musici en liefhebbers. Luister naar dingen die je nog niet eerder gehoord hebt, naar het verhaal achter de muzikant.

jazznu over the duke book, klik voor volledige artikel

0