15/01/’24 HET SOUNDMAKERSPROJECT DEN BOSCH

I

n januari 2024 komt het Soundmakers-project naar Den Bosch! In drie dagen, van 15 t/m 17 januari, werk je met een groep vocale ‘soundmakers’, onder leiding van de Canadese dirigent en zangeres Christine Duncan, toe naar een uitvoering met Edison-winnaars Ineke Vandoorn en Marc van Vugt. Het project vindt in drie steden plaats: Arnhem, Den Bosch en Houten. Deelnemers kiezen voor één stad waar ze repeteren en een uitvoering geven, en ter afsluiting komen de drie groepen samen voor een finaleconcert in Houten, inclusief concertopname.

Jaren geleden zagen zangeres Ineke Vandoorn en gitarist/componist Marc van Vugt de Canadese dirigent/zangeres Christine Duncan in Toronto aan het werk met haar Element Choir. Geen standaard koor, maar een dat bestaat uit zogenaamde soundmakers: mensen in alle soorten en maten die zichzelf geen zanger zouden noemen, maar die graag hun stem gebruiken en hun mond goed open durven te doen – letterlijk en figuurlijk. Marc en Ineke waren zo onder de indruk dat ze Christine Duncan hebben uitgenodigd om in januari 2024 een gezamenlijk project in Nederland te doen.

Ben jij
√ een zangliefhebber en/of theaterdier
√ nieuwsgierig, leergierig en open minded?
√ in voor een onvergetelijk avontuur?

Doe dan mee aan het Soundmakers-project!

Meer informatie 
Het Soundmakers-project draait helemaal om de menselijke stem, in al zijn veelzijdigheid. Tijdens de optredens improviseren de Soundmakers, gedirigeerd door de unieke handsignalen van Christine, met hun stem ‘soundscapes’ bij de muziek van Ineke en Marc. Denk aan allerlei klanken, ritmes, sferen; soms lieflijk en mysterieus, dan weer emotioneel en krachtig. Er wordt van tevoren niets vastgelegd, zodat je echt in het moment kunt musiceren. Tijdens de voorbereidende repetities met de drie musici leer je ontzettend veel over de stem, improvisatie, samenwerking, luisteren en kleuren. Een unieke kans om mee te draaien in een professionele productie.

Voor wie
Iedereen die graag zingt, of op een andere manier met zijn/haar stem werkt is welkom, dus ook niet-Nederlandstaligen. Het gaat om het luisteren naar elkaar en samen ‘on the spot’ prachtige muziek maken. Leeftijd, achtergrond en muzikale ervaring zijn niet belangrijk, en je hoeft ook niet mooi te kunnen zingen. Christine Duncan heeft veel ervaring met deze werkwijze en zorgt voor een veilige en positieve sfeer. Zo ervaar je de kracht van muzikale verbinding en verbreed je tegelijk je vocale horizon.

Factsheet

Start: maandagavond 15 januari 2024
Repetities: op maandag 15 en dinsdag 16 januari van 19:30u tot 22:00u,  op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26. Op deze twee dagen vindt er een repetitie/workshop plaats van ieder 2,5 uur. We maken kennis met elkaar, gaan met Christine Duncan aan de slag, oefenen met de handgebaren en de geluiden en combineren dit met de composities van Marc en Ineke.
Presentatie: woensdagavond 17 januari vanaf 18:00u soundcheck met vervolgens concert in Willem Twee Concertzaal, Den Bosch.
Afsluiting Houten: zondag 21 januari van 11:00u tot 16:00u met Soundmakers-groepen Arnhem, Den Bosch en Houten in Aan de Slinger, Houten. Deze dag vindt er als afsluiting een concertopname plaats in Houten met de Soundmakers uit de drie steden gezamenlijk. Samen creëren we een imposant geluidskoor!
Niveau: alle
Deelnamekosten: € 75,-
Bij annulering tot vier weken van tevoren krijg je het gehele bedrag terug, tot twee weken van tevoren de helft, en bij afmelding binnen een week voor aanvang is terugstorten niet mogelijk.

Het maximum aantal deelnemers aan het Soundmakersproject is bereikt! Je kunt je nog steeds aanmelden, dan plaatsen we je op de wachtlijst en hoor je als er een plekje vrijkomt.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Ineke Vandoorn & Marc van Vugt
Met sprookjesachtige klanken, funky arrangementen, moderne muziek met kronkelige harmonieën en droevig troostende liedjes verkennen Edison-winnaars zangeres Ineke Vandoorn en componist/gitarist Marc van Vugt de grenzen tussen improvisatie en compositie. Hun repertoire bestaat uit originele songs met eigen teksten, pure improvisaties en karakteristieke interpretaties van standards. Hun originele aanpak bracht hen naar clubs en festivals over de hele wereld, waaronder Canada, USA, Frankrijk, Japan en Hongarije. Marc en Ineke zijn beiden zeer ervaren docenten.
www.inekevandoorn.com / www.marcvanvugt.com

Marc van Vugt en Ineke van Doorn
Foto: Jiri Büller

Christine Duncan
Christine Duncan is de leider en oprichter van het Element Choir, ‘s werelds toonaangevende vocale improvisatiegroep uit Toronto. Vrij geïmproviseerd, maar gedirigeerd door Christine met behulp van haar eigen unieke handsignalen, creëert het koor vocale soundscapes die in dynamiek variëren van etherisch gefluister tot emotionele kreten. De leden van het koor zijn al even divers, met leden van verschillende leeftijden, achtergronden en muzikale niveaus. Christine heeft samengewerkt en opgetreden met een breed scala aan internationale artiesten zoals Hugh Fraser, Kenny Wheeler, Rufus Reid, Ray Charles, Eugene Chadbourne en vele anderen. Ze was veertien jaar lang lid van de Vancouver Ensemble of Jazz Improvisation en speelde in diverse moderne muziekopera’s.

English summary of the project
In January 2024, the Soundmakers project is coming to Den Bosch! Over three days, from January 15th to 17th, you’ll collaborate with a group of vocal ‘soundmakers,’ led by Canadian conductor and singer Christine Duncan. The project takes place in three cities: Arnhem, Den Bosch, and Houten. Participants choose one city for rehearsals and a performance, and the three groups come together for a final concert in Houten, including a live recording.

Are you curious, open-minded, and ready for an unforgettable musical adventure? Join now!

Ervaar de kracht van muzikale verbinding en verbreed tegelijk je vocale horizon in dit unieke project

Het Soundmakersproject wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Lokaal Effectief van de Gemeente Den Bosch.

0