15/09/’22 INSTRUMENTALE WORKSHOP MODERN JAZZ GROOVES O.L.V. BASSIST STEF JOOSTEN

S

amen gaan we aan de slag met moderne jazz composities die sterk georiënteerd zijn op groove en vol zitten met interessante ritmiek. Denk aan Snarky Puppy, Robert Glasper, Herbie Hancock en Donny McCaslin.

Vanuit die stukken zullen we verkennen hoe we kunnen improviseren met deze ritmische tools. Zowel in solo’s als in de ritmesectie liggen er oneindig veel mogelijkheden die we kunnen ontdekken!

Naast het ritmische aspect zal er ook zéker aandacht zijn voor wat harmonische en melodische informatie om onze improvisaties mee te verrijken.

Factsheet

Start: donderdag 15 september 2022
Repetities: op donderdag 15, 22 en 29 september; op donderdag 6, 13 en 20 oktober en (NB) op donderdag 3 november van 20:00u. tot 22:15u. op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte presentatie op donderdag 3 november op de Tramkade.
Niveau: gemiddeld, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 150,-

Na inschrijving ontvang je per mail een reactie. Zodra de bezetting van de workshopband in grote lijnen bekend is, laten we je weten of je meespeelt! Snel inschrijven helpt altijd.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Vrijheid in muziek is iets wat Stef Joosten (1996) ontzettend fascineert. Dat is ook precies het element wat hem aantrok in geïmproviseerde muziek. Het feit dat er op het moment iets kan ontstaan, dat houdt muziek fris, spannend en organisch. 

Die interesse resulteerde in een studie aan zowel de AMPA (Fontys Academy of Music & Performing Arts) in Tilburg als aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast heeft Stef de afgelopen jaren ervaring opgedaan in verschillende bands en projecten. Zo is hij in Portugal op tour geweest met het Koen Smits Quintet, won hij met de band BABS de Maastricht Jazz Award en stond hij met The Daltones op So What’s Next.

In 2018 zette Stef zijn eigen project TISOI op en nam hiermee de vrijheid om elk concert met een andere bezetting en andere inspirerende muzikanten van zijn generatie te spelen. Juist om het frisse, het spannende en het avontuur op te zoeken in zijn eigen muziek. TISOI speelde al in Paradox en op Jazz in Duketown.

Vanaf januari 2020 is Stef ook als docent verbonden aan AMPA, Acadamy of Music and Performing Arts, het Conservatorium van Tilburg. Onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
https://stefjoosten.com

Jazz composities die sterk georiënteerd zijn op groove en vol zitten met interessante ritmiek!

0