Podium Jazzwerkplaats is een nieuw initiatief in den Bosch waarbij we maandelijks op zondagmiddag intieme concerten brengen met landelijk bekend muzikanten. Ondersteund met interviews, eigen optredens en filmmateriaal kunnen onze gasten vertellen en laten horen wat het is in hun muziek dat hen zo fascineert. Denk aan zomergasten, maar dan met live muziek! Luc Vermeulen (31 jaar, musicoloog en trompettist) ontvangt de muzikanten en gaat een dialoog aan. Interessant voor musici en liefhebbers. Luister naar dingen die je nog niet eerder gehoord hebt, naar het verhaal achter de muzikant.

ZONDAG 15 SEPTEMBER 2019
PODIUM JAZZWERKPLAATS: SANNE RAMBAGS MET TRIO MUDITA
Voor editie 1 van Podium Jazzwerkplaats hebben wij Mudita, het trio met Sanne Rambags, uitgenodigd. Mudita heeft met haar album Listen To The Sound Of The Forest de Edison Jazz Vocaal Nationaal 2019 gewonnen.

In Mudita worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits zoeken de grenzen van hun instrumenten op, waarbij ze zich laten inspireren door stilte en intensiteit. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en samen een bijzondere sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije benadering van hun composities is geen enkel concert hetzelfde, op één enkel aspect na: het geluk en de magie die tijdens het spelen ontstaat.
Wij willen daar graag de vinger achter krijgen. Luc Vermeulen van de Jazzwerkplaats gaat een gesprek aan.

0