18/11/’21 WORKSHOP ‘EAT THAT JAZZ’ O.L.V. DION NIJLAND

E

AT THAT JAZZ – kruidige noten en pikante ritmes

Wat van ver komt is lekker…

De heerlijke smeltkroes die jazz is, gedijt goed bij het gericht gebruiken en herbruiken van ritmes, grooves en toonladders uit andere muziekculturen.

In deze workshop, bedoeld voor muzikanten die zichzelf (enigszins) gevorderd achten, worden melodieën en grooves uit met name Oosterse windstreken gebruikt als uitgangspunt voor een ​​avontuurlijk en actueel bandgeluid. We gaan daarbij op zoek naar de betekenis van samenspel, interactie en improvisatie én manieren om de muziek te rekken en een verassende draai te geven. Op het repertoire stukken van John Zorn, Louis Sclavis, Dion Nijland, maar ook een traditionele folkswijs.

 

Instrumenten: gitaar, drums, percussie, bas, blazers, strijkinstrumenten, vocalen

Factsheet

Start: donderdag 18 november 2021
Repetities: op donderdag 18 en 25 november; en (na een pauze van 2 maanden vanwege de lockdown) op donderdag 3, 10 en 17 februari van 20:00u tot 22:15u. bij de Jazzwerkplaats in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte presentatie tijdens de laatste repetitie, op donderdag 17 februari op de Tramkade. Zo mogelijk met enkele genodigden, t.z.t. in overleg.
Niveau: gemiddeld – gevorderd, voor alle instrumentalisten en zang
Deelnamekosten: € 91,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Dion Nijland (1970) studeerde in 1999 af aan de afdeling lichte muziek van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, hoofdvak contrabas. Sindsdien is hij actief als uitvoerend musicus, componist, muziekdocent en workshopleider. Hij leidde gedurende aan aantal jaren zijn eigen workshoporkest van ongeveer 15 amateurmuzikanten in Utrecht. Daarnaast gaf hij workshops en masterclasses, o.a. voor de  Jazzwerkplaats in Den Bosch, Stichting Jazz Utrecht, Vereniging U Jazz (Utrecht), Stichting Creatieve Vakanties en op diverse scholen. Sinds 2014 is Dion hoofdvakdocent contrabas aan het conservatorium in Arnhem (ArtEZ).

Als uitvoerend musicus maakte hij reizen naar India, Turkije en Zuid-Amerika. Momenteel maakt hij deel uit van Het Orgel Trio, Vanbinsbergen Playstation, De Bende van Drie, The Chronometer’s Orchestra, Ad Colen’s A Birds’ Eye View en Dimami.

 Kijk op zijn website www.dionnijland.com voor meer informatie!

Voor meer informatie over de workshop kun je een e-mail sturen naar: info@jazzwerkplaats.nl.

Kruidige noten en pikante ritmes; wat van ver komt is lekker…

0