VERWACHT: INSTRUMENTALE WORKSHOP ‘PICKING UP THE PIECES’ O.L.V. ARON RAAMS

N

a zijn eerdere workshops bij de Jazzwerkplaats (‘Groove van Scofield’; ‘de lyriek van Metheny’ en ‘de blues van allerhande jazzvedetten’) duikt gitarist Aron Raams (o.a. Gare du Nord, S!R, ‘A Traveller’s Tale’ en DelMontis) dit maal in de wereld van de funk en soul. In het kader van duurzaamheid worden riffs en hooks uit de 70’s en 80’s hergebruikt als materiaal om mee te improviseren. In deze workshop worden clichés omgetoverd tot hippe soli en vormen herkenbare melodieën de voertaal.

Deze rit rijdt van Meters en Headhunters via Maceo Parker en Candy Dulfer naar Vulfpeck en Scary Pockets. Dus buckle up and enjoy the ride!

Workshop voor is bedoeld voor gemiddeld tot gevorderden spelers.

Factsheet

Start: zodra samen musiceren voor volwassenen is toegestaan plannen we deze workshop in.
Repetities: op 5 donderdagavonden, op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte ‘presentatie’ zonder publiek op de laatste repetitieavond op de Tramkade.
Niveau: gemiddeld – gevorderd, voor alle instrumentalisten
Deelnamekosten: € 91,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Aron Raams is geboren op 28 mei 1979 te Oosterhout en komt uit een muzikaal nest. Zijn roots wortelen diep in de blues en rock & roll en al op zesjarige leeftijd leerde hij van zijn vader de eerste trucs op de gitaar.
Na met talloze formaties op de planken in en om Brabant te hebben gestaan besloot hij naar het conservatorium te gaan en behaalde in 2003 met lof zijn diploma aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hier volgde hij lessen bij o.a. Peter Mingaars, Ed Verhoeff, Peter Hertmans en Tom Burmanje. Daarnaast volgde hij clinics bij o.a. John Scofield, Kurt Rosenwinkel, Robben Ford,  Jesse van Ruller en Jan Akkerman.

Al snel werd hij opgepikt in het Tilburgse jazzcircuit … lees meer

Deze rit rijdt van Meters en Headhunters via Maceo Parker en Candy Dulfer naar Vulfpeck en Scary Pockets. Dus buckle up and enjoy the ride!

0