NOVEMBER MUSIC OP ZONDAG 3 NOVEMBER 2019 BIJ PODIUM JAZZWERKPLAATS:
EVAN PARKER EN MATT WRIGHT
Hij is hét icoon van de Britse geïmproviseerde muziek: saxofonist Evan Parker. Dit voorjaar werd hij vijfenzeventig en nog altijd weet hij iedereen te verbazen met zijn feilloze techniek en fameuze ‘circular breathing’. Freejazzpionier Evan Parker vervolgt onvermoeibaar zijn eigen pad dwars door het Europese muzieklandschap. Een uitdagende improvisator die het  klankexperiment voorop stelt en zijn toehoorders naar het puntje van de stoel laat schuiven. Parkers palmares zijn buitengewoon indrukwekkend; hij werkte al samen met Peter Brötzmann, Michael Nyman, John Zorn, Fred Frith, Bill Laswell, David Sylvian en Frances-Marie Uitti. Hij heeft een onverminderd goede neus voor prikkelende sparringpartners.
Tijdens de Kunstmuziekroute laat hij zijn liefde voor live-elektronische muziek weer opbloeien. Samen met de Britse componist en draaitafel- en samplekunstenaar Matt Wright gaat Parker het avontuur aan. Ze ontmoeten elkaar in 2008 en daaruit ontstond het project Trance Map. Een zinsbegoochelend klanktapijt van veldopnames, grammofoonplaten-collages, samples en live-processing vormt de springplank voor Parkers hemelbestormende sax-improvisaties. Eerder werkte Matt Wright al samen met het Haagse Ensemble Klang voor een cd met zijn composities en was werk van hem te horen tijdens November Music met het Vlaamse B’Rock Ensemble.
Evan Parker en Matt Wright spelen 3x op ZONDAG 3 NOVEMBER 2019
bij de Jazzwerkplaats, Tramkade 26 te ‘s-Hertogenbosch om
13:00 – 13:30 uur
15:00 – 15:30 uur
17:00 – 17:30 uur
DIT CONCERT IS ONDERDEEL VAN DE NOVEMBER MUSIC KUNSTROUTE.
TICKETS VOOR DE KUNSTROUTE ZIJN VERKRIJGBAAR

november music bij podium jazzwerkplaats

Podium Jazzwerkplaats is een nieuw initiatief in den Bosch waarbij we maandelijks op zondagmiddag intieme concerten brengen met landelijk bekend muzikanten. Ondersteund met interviews, eigen optredens en filmmateriaal kunnen onze gasten vertellen en laten horen wat het is in hun muziek dat hen zo fascineert. Denk aan zomergasten, maar dan met live muziek! Luc Vermeulen (31 jaar, musicoloog en trompettist) ontvangt de muzikanten en gaat een dialoog aan. Interessant voor musici en liefhebbers. Luister naar dingen die je nog niet eerder gehoord hebt, naar het verhaal achter de muzikant.

0