Weekendworkshop A Century of Jazz o.l.v. Mete Erker

V

an het New Orleans van Louis Armstrong via Miles Davis naar de sferische vrije improvisaties van de Noorse Trompettist Arve Henriksen!
Dit zijn de ingrediënten voor een inspirerend workshopweekend onder leiding van meestersaxofonist Mete Erker waarin hij diverse jazzimprovisatiestijlen voorbij laat komen van een hele eeuw jazzmuziek.

Tijdens deze workshop wordt ruim aandacht besteed aan de verschillende improvisatietechnieken en samenspel.

Factsheet

Start: zaterdag 7 september 2019
Repetities: op zaterdag 7 september staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 8 september van 10:15u tot 15:00u bij de Jazzwerkplaats in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: kleine presentatie op zondag 8 september om 15:30u op dezelfde lokatie.
Niveau: gemiddeld/gevorderd, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 99,- inclusief lunch

Mete Erker 

Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door een warne toon in combinatie met rauwe energie.

Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman,
Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de nederlandse scene, van het New Cool Collective tot Conny Janssen Danst.
Daarnaast is hij mede drijvende kracht achter het Artvark Saxophone Quartet, het improvisatie collectief Estafest, het Mete Erker Trio en het duo Mete Erker & Jeroen van Vliet

In de grote verscheidenheid aan projecten waar Mete Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek. Met het duo en trio treed hij als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, vers van de lever.

In 2015 ging Erker’s project Near East Up North in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in premiere : een suite geschreven door Martin Fondse, uitgevoerd door het vermaarde ensemble Asko|Schoenberg en de Turkse kemence virtuoos Derya Türkan. In 2016 nam Estafest hun derde album op in het Budapest Music Centre onder de vlag van BMC, een van de meest toonaangevende labels voor europese hedendaags gecomponeerde en geimproviseerde muziek. 2017 stond in het teken van de release van 5 nieuwe cd’s
Mete Erker Trio: Live! * Fuchs Erker & van Vliet: Linden * Artvark: Trance & Homelands* Estafest: Bayachrimae.

2019 staat in het teken van de release van PLUIS: het gloednieuwe album van Mete Erker & Jeroen van Vliet, waarop Erker ook als componist te horen zal zijn.

www.mete.nl

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

diverse jazzimprovisatiestijlen van een hele eeuw jazzmuziek

0