Amateurpodium 2019 – Play along!

N

iks is natuurlijk leuker dan samen muziek maken! Wil je zelf ook meespelen in een XL-band tijdens Jazz In Duketown? Neem dan je sax, trompet, fluit, trombone of wat dan ook mee, want dat kan op deze zaterdagmiddag!
We gaan ter plekke twee super-swingende stukken ‘live’ instuderen en uitvoeren, een soort ‘speed workshop’ zou je het kunnen noemen! Geschikt voor alle leeftijden en niveaus, mits je maar noten kan lezen.
De begeleidingsband (drums, bas, piano en gitaar) bestaande uit beste ex-JazzAcademy spelers, zorgen voor de juiste ‘groove’ en de dirigenten Paul van den Oever en Jeroen Doomernik gaan de boel in goede banen leiden.
Als je wilt kun je de twee stukken die we gaan spelen van tevoren hier downloaden en beluisteren, maar we nemen alle partijen ook mee voor jullie.
Nodig zoveel mogelijk muziek makende vrienden en publiek uit zodat het echt een mega leuke muzikale happening gaat worden!

Oja, een lessenaar is wel handig en een wasknijper mocht het een beetje winderig zijn..

Factsheet

Start: zaterdag 8 juni 2019 van 14:30u tot 15:30u op het Amateurpodium, tijdens Jazz in Duketown
Niveau: Geschikt voor alle leeftijden en niveaus, mits je maar noten kan lezen.

  1. JHERONIMUSE

Jheronimuse (Bosch) is een rustige ‘groovy’ gospel met een vrij eenvoudig thema. Het bestaat uit 3 deeltjes (A, B en C). Het A stukje wordt gespeeld met rechte achtsten, het B-stukje kan dienen als achtergrond en het C stukje wordt 4 x gespeeld. Op teken spelen we A, B of C en er mag natuurlijk ook op geïmproviseerd worden!

Soms staan er meerdere stemmen per instrument. Print deze desgewenst ook even uit dan kunnen we ter plekke nog kiezen.

Download hieronder je muziek!

trombone

trompet 1

trompet 2

trompet 3

Luistervoorbeeld Jheronimuse:

2. GROOVE FACTORY

Groove Factory bestaat uit maar liefst 7 deeltjes.
Een intro (1) en een thema (2) en nog 5 delen. We gaan ze afzonderlijk oefenen en dan op teken door elkaar spelen waardoor er een groot stuk ontstaat.
Er zijn voor sommige instrumenten 3 stemmen. De eerste stem ziet er wat ingewikkelder uit door alle syncopen, de tweede en derde partijen zijn eenvoudiger te lezen en te spelen.
Print je eigen stem alvast uit of meerdere als je nog wilt kiezen. Mocht je het thuis moeilijk vinden om te oefenen, geen probleem we doen het samen en dan komen we er altijd wel uit!

Download hieronder je muziek!

trombone

trompet 1

trompet 2

trompet 3

Luistervoorbeeld Groove Factory:

Meespelen in een XL-band tijdens Jazz In Duketown!

0