Weekendworkshop: De muziek van Eddie Harris o.l.v. Rolf Delfos

D

e Jazzwerkplaats organiseert opnieuw een weekendworkshop voor gevorderde instrumentalisten, onder leiding van Rolf Delfos. Een intensief weekend van repeteren met een groep gemotiveerde, bedreven muzikanten kan tot bijzondere resultaten leiden!

De muziek van Eddie Harris
of: ‘how to develop a funky jazz-timing’

Rolf Delfos, workshopleider: ‘Eddie Harris heeft mij als musicus het meest bijgebracht qua ‘Funky timing’. Met zijn frasering en composities is hij niet voor niets herontdekt door vele jazz-dj’s die hem een warm hart toedragen. Ook Scofield was zeer gecharmeerd van hem en heeft aan het einde van Eddie Harris’ leven nog een plaat met hem gemaakt; Hand jive.

Vele bekende hedendaagse saxofonisten verwijzen naar Eddie Harris, zoals Bob Mintzer, Chris Potter. De combinatie van swing en funk is nergens zo goed vastgelegd als in de groovy stukken Listen Here, Freedom Jazz Dance (waar Cedar Walton 5 minuten lang hetzelfde piano motief speelt), Mean Greens, Cold Duck Time en vele andere stukken.
Maar ook harmonisch kon Edddie Harris zich van zijn beste kant laten zien. Zijn studies over progressies zijn fenomenaal en lastig maar getuige van een diep inzicht in de materie.

Door intensief met deze stukken bezig te zijn, verandert je timing wezenlijk en de stukken zal een ieder lang heugen en lenen zich perfect voor sessies en bands. Sommige stukken hebben een heel open karakter. Listen here bijvoorbeeld beslaat slechts 8 maten maar het is juist Harris die laat zien wat je met een dergelijk stuk kan doen; zijn lijnen en opbouw zorgen ervoor dat de muziek nooit statisch wordt. Of zoals Edddie Harris het in een van zijn boeken zegt (Edddisms):

‘There are no wrong intervals if played in succession
There are no wrong chords only wrong progressions
There are no wrong notes only wrong connections
There are no wrong compositions only wrong inflections’

Meer informatie nodig over deze workshop? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Factsheet

Start: zaterdag 2 december 2017
Repetities: op zaterdag 2 december staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 3 december van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: kleine presentatie op zondag 3 december om 16:00u in de Mengfabriek
Niveau: gemiddeld/gevorderd
Deelnamekosten: € 75,-
Er wordt een lunch verzorgd (niet in de deelnamekosten inbegrepen), na inschrijving kun je je hiervoor opgeven.

‘How to develop a funky jazz-timing’

0