Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PODIUM JAZZWERKPLAATS: MARGRIET SJOERDSMA, MARTIN FONDSE & VROUWKJE TUINMAN

26 maart @ 16:00 - 17:15

€7,50 – €15,00

Op zondag 26 maart spelen pianist Martin Fondse (Componist des Vaderlands), vocaliste Margriet Sjoerdsma en schrijfster Vrouwkje Tuinman de collage voorstelling Stop de Tijd bij Podium Jazzwerkplaats. Stop de Tijd, over de neiging van de mens om de wereld en tijd naar onze hand te willen zetten, is een mix van pure kamermuziek, een vleugje jazz en een knipoog naar de gospel. Met ontroerende gedichten van Vrouwkje Tuinman, verteld door Vrouwkje zelf. Ook teksten van Remco Campert, Jean-Pierre Rawie en F. Starik komen voorbij.

Stop de Tijd is een poëtische muziekvoorstelling met songs die zich bewegen van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Alledaagse onderwerpen worden bezongen, maar ook onwaarschijnlijke en absurde zaken staan in de schijnwerpers.

Stop de Tijd trailer

Martin Fondse
Alleskunner Martin Fondse, Componist des Vaderlands, componeert voor uiteenlopende ensembles als het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest en AskoSchönberg. Internationaal maakte hij furore met zijn eigen orkesten en samenwerkingen zoals met de Braziliaanse popster Lenine. Daarnaast is Fondse een veelgevraagd solo-artiest op piano en vibrandoneon. Hij heeft een eigen narratieve en humoristische stijl waarmee hij in 2017 de prestigieuze Boy Edgar Prijs won.

Margriet Sjoerdsma
Margriet Sjoerdsma veroverde Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan tachtig keer trad ze op met dit veelgeprezen album, van North Sea Jazz Festival tot een afgeladen Concertgebouw. In 2021 ontving Sjoerdsma een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights. Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw.

Vrouwkje Tuinman
Vrouwkje Tuinman schrijft romans, dichtbundels, teksten voor muziektheater en veel meer. Ze won er onder meer de Grote Poëzieprijs mee. In 2022 ontving ze de C.C.S. Croneprijs voor haar hele oeuvre. In juni 2022 verscheen haar novelle Tijdelijk verblijf. In Stop de Tijd leest ze nieuw werk voor. Haar openhartige maar ook ironische gedichten worden verklankt door Sjoerdsma en Fondse.

Over Stop de Tijd:
“Ontroerend, hilarisch en eclectisch: ‘Vruchtbare kiemen tot voelen en nadenken: je wordt per seconde wijzer.” **** (NRC, 5 december 2022)

“Intiem theaterconcert waarin poëzie en muziek een verbond aangaan. […] Fris en vlot gespeeld en wars van een al te tuttige zondagmiddagsfeer.” (Volkskrant, 6 december 2022)

“Nuchtere woorden en klanken sorteren een lichte roes van melancholie.” (Theaterkrant, 23 januari 2023)

Duur: 75 minuten

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
16:00 - 17:15
Kosten:
€7,50 – €15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

De Jazzwerkplaats
E-mail:
info@jazzwerkplaats.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Jazzwerkplaats
Tramkade 26
's-Hertogenbosch, 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
0