Workshop Improvisatie met Jesse Passenier

L

uisteren, spelen, voelen, denken, hoe vind je de juiste mix? Onder leiding van Jesse Passenier. Muziek improviseren is het spontaan spelen wat in je op komt… maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Tijdens de workshop gaan we samen in op de richting die je jezelf geeft als je improviseert. Welke wegen kun je hiermee gaan? Je kunt je gevoel volgen, iets bedenken en uitvoeren, maar hoe zorg je nou dat het werkt? En dat het werkt met wat anderen doen? Want je speelt ook nog eens samen, dus luisteren is ook belangrijk.

Er komen verschillende benaderingen langs in deze workshop. Sommige elementen zijn vooral voor het zelf oefenen. Deze dingen bereiden je voor op het samenspel en zorgen ervoor dat je specifieke vaardigheden ontwikkelt. Andere elementen gaan direct over het samenspelen en jammen.

Jesse Passenier (1985) is een muzikale duizendpoot. Hij componeert, arrangeert en dirigeert van jazz tot pop of klassiek, speelt drums, piano en vibrafoon en is docent aan het Conservatorium Maastricht. Als arrangeur schrijft hij veelvuldig voor het Metropole Orkest, hij leidt zijn eigen Fluid Orchestra (12 november op November Music) met zijn eigen cross-over muziek en hij schrijft in opdracht voor bekende Nederlandse ensembles en groepen zoals het Clazz Ensemble. Speelt hij zelf, dan is improvisatie zijn specialiteit. Op het moment zit hij daarbij middenin een onderzoek wat focust op directe communicatie binnen improvisatie.(http://jessepassenier.com)

Factsheet

Start: 3 november 2016
Repetities: op donderdag 3, 10, 17 en 24 november; op donderdag 1, 8, 15 december; van 20:00u tot 22:15u in het ARTuarium
en op zondag 18 december voorafgaand aan de uitvoering.
Afsluiting: een uitvoering tijdens de Jazzwerkplaatsdag op 18 december in de Toonzaal, Prins Bernhardstraat 4-6
5211 HE ‘s-Hertogenbosch
Niveau: gemiddeld-gevorderd
Deelnamekosten: € 99,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Een duik in de diepte

0