Instrumentale workshop Mambo & Montuno o.l.v. Gerrit Jan Binkhorst

I

n Salsamuziek en Latin-jazz wordt volop gesoleerd in het zogenaamde montuno-deel; het slotdeel van het arrangement dat als een refrein herhaald wordt.
Afgewisseld met moñas en mambo’s, opzwepende syncopische riffs voor de blazers rondom het basisritme de ‘clave’.
Geïnspireerd door Descarga Cubano van Cachao López duiken we eens dieper in deze materie.

Een hele leuke workshop voor ‘groovende’ instrumentalisten (niveau gemiddeld tot gevorderd) die niet bang zijn om ook te improviseren!

Factsheet

Start: donderdag 8 oktober 2020
Repetities: op donderdagavond 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober en 29 oktober. De repetities starten om 20:00u en eindigen om 22:15u. De repetitie van 29 oktober wordt afgesloten met een korte uitvoering (in verband met het aantal mensen in de ruimte, moeten we dit helaas zonder publiek doen.)
Niveau: gemiddeld-gevorderd, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 70,-. Voor deelnemers <21 jaar: € 57,85. Maximaal aantal deelnemers: 12.

De repetitieruimte is aangepast aan de laatste inzichten die er zijn op het gebied van het COVID-19-virus. We laten afhankelijk van de activiteiten een gepast aantal mensen in de ruimte, er wordt extra goed schoongemaakt en er is een sterke luchtafzuiging geïnstalleerd. De ruimte wordt goed geventileerd.

Workshopleider Gerrit Jan Binkhorst (1958), jong begonnen op fluit, speelde rock&roll en jazzrock in schoolbandjes en Bachsonates in huiskamerbarokensembles. Hij heeft jazzsaxofoon gestudeerd op het conservatorium te Den Haag en specialiseerde zich daarna in Latijns Amerikaanse muziek. G.J. heeft veel getourd in oa Colombia, de Antillen en Suriname.

Op het moment speelt hij in Rumbata, the Cubop City Bigband, Sorrindo en The Amsterdam Brasiljazz Quintet. Naast zijn speel- les en workshoppraktijk componeert en arrangeert hij voor diverse ensembles, bigbands en orkesten.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Een hele leuke workshop voor ‘groovende’ instrumentalisten!

0