INSTRUMENTALE WORKSHOP ‘MUSIC OF MILES’ O.L.V. MICHIEL STEKELENBURG

I

n deze workshopserie gaan we werken aan mooie composities van één van  de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikanten van de twintigste eeuw.

Van cooljazz, modale jazz tot aan jazzrock-fusion.

Iconische albums als Kind of Blue en Nefertiti, stukken als Tutu of Milestones, maar zeker ook legendarische vertolkingen van Someday my Prince will come of Time after Time…; het nalatenschap van Miles Davis is enorm. We zullen een aantal van zijn stukken behandelen, maar ook kijken naar zijn solo’s en improvisaties, en de rol van de ritmesectie. Kortom; een interessante workshop voor alle instrumenten!

Factsheet

Start: donderdag 24 oktober 2019
Repetities: op donderdag 24 en 31 oktober; 7, 21 en 28 november; en op donderdag 5 en 12 december 2019 van 20:00u tot 22:15u op onze locatie aan de Tramkade no. 26.
(NB op donderdag 14 november is er geen repetitie.)
Afsluiting: een korte presentatie op zondag 15 december om 15:30u op de Tramkade.
Niveau: gemiddeld, voor alle instrumentalisten
Deelnamekosten: € 138,-/ voor deelnemers < 21 jaar: € 114,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Michiel Stekelenburg wordt gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen van dit moment. Hoewel hij de rock, funk en pop nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, is het toch ‘modern jazz’ wat de klok slaat. Eind 2011 debuteerde hij dan ook met een jazzalbum: Hypnos. Hij wordt gezien als een gitarist met een helder eigen geluid, en groot compositietalent; Vakblad ‘Gitarist’ spreekt o.a. van ‘Prettig in het gehoor liggende stukken die niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker.’

Met zijn tweede album Layers (2016) toert hij langs de bekende jazzpodia, belandt hij op #1 van de iTunes Jazz Charts en komt o.a. bij VPRO’s Vrije Geluiden. in 2017 staat hij voor de 2e keer met zijn band op het North Sea Jazz Festival.

www.michielstekelenburg.nl

Van cooljazz, modale jazz tot aan jazzrock-fusion

0