Jazz Communication Workshop met Vincent Houdijk

D

e van oorsprong Bossche Vincent Houdijk heeft zich in de afgelopen jaren zowel als musicus als docent gespecialiseerd in een geheel eigen muziekmethodiek. Via oefeningen, spelletjes en specifieke opdrachten ervaar je een heel nieuwe kijk op muziek. Muziek als communicatiemiddel! Muziek als taal, muziek om energie van te krijgen. De methodes blijken zo goed te werken, dat Houdijk een veelgevraagde gastdocent is bij conservatoria in Amsterdam, Den Haag, Tilburg en Krakow. Daarnaast is hij door de jazzprogrammeurs van de beste jazzclubs in Nederland verkozen tot Young VIP van 2016 en daarmee bestempeld als ‘meest veelbelovend jazztalent van Nederland’.

De Jazzwerkplaats is daarom erg blij dat Vincent Houdijk de najaarsworkshop wil verzorgen waarin zijn lesmethodiek uitgebreid aan de orde zal komen en wordt afgesloten met een spetterende eindpresentatie op 13 december in muziekcentrum De Toonzaal in ‘s-Hertogenbosch. Je kunt je helaas niet meer opgeven voor deze workshop.

Repetitiedata op donderdag van 20 tot 22 uur:

8, 15, 22 oktober 2015
5,19 26 november 2015
3, 10 december 2015
Uitvoering zondagmiddag 13 december.

Biografie Vincent Houdijk

Houdijk studeerde klassiek slagwerk aan het Conservatorium te Tilburg en jazz vibrafoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde oa. lessen bij Frits Landesbergen en Mike Mainieri. Vanuit zijn ervaringen in beide disciplines heeft hij zich altijd geprobeerd zo breed mogelijk te scholen en oriënteren. Hij werkte met ruim 80 orkesten, waaronder het Metropole Orkest, Zeeuw Orkest, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en vele anderen. Vincent speelt een belangrijke rol in formaties zoals; VinnieVibes, duo Houdijk-Telderman, duo Houdijk-Lormans, Theater duo en trio Snippers, Comedy Orchestra The Hutspot.

Ook is hij mede oprichter en artistiek leider van Stichting Percussion Friends, een opleiding die jonge talentvolle slagwerkers begeleidt naar een professionele muziekcarrière.

Meer info: www.vincenthoudijk.com

0