Masterclass voor beginners deel 2: ‘Je gevoel en je muzikale gereedschapskistje’, o.l.v. Jeroen Doomernik

I

mprovisatie voor beginners, bedoeld voor blazers
Deel 2: ‘Je gevoel en je muzikale gereedschapskistje’ 

Sommige instrumentalisten vinden het, ondanks dat ze hun instrument goed beheersen, lastig om te improviseren. De een durft niet, de ander heeft geen idee waar te beginnen en sommigen worden geremd door verhalen over theorie zoals akkoorden en de toonladders. Anderen klappen dicht als ze zonder bladmuziek moeten spelen.
En een stap verder; hoe ga je als je het wel durft, te werk in een workshop of band? Hoe kun je iets laten horen dat van jezelf mag zijn, iets wat je voelt en dat het dan ook nog eens te gek klinkt? Vandaar de titel ‘je gevoel en je muzikale gereedschapskistje’.

Onze workshopleider Jeroen Doomernik kreeg deze verzoeken al vaak en daarom duikt hij daar eens in met deze zeg maar ‘masterclass voor beginners’. Als je je een beetje herkent in het bovenstaand verhaal kan het misschien wel wat voor je zijn.

Het gaat over een middagworkshop van 2,5 uur waarbij je veel tips en tricks krijgt, oefeningen gaat doen en mee naar huis krijgt met de bedoeling je verder op weg te helpen. Het is de tweede workshopmiddag met dit thema. We werken met een kleine groep, met veel individuele begeleiding. Nieuwe inschrijvers zijn daarom ook welkom!

Factsheet

Datum: zaterdag 26 januari 2019
Aanvang: om 13:00u, tot 15:30u
Locatie: in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Niveau: een goede instrumentbeheersing en theoretische basiskennis
Groepsgrootte: 4 tot 8 deelnemers
Deelnamekosten: € 48,50

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Hoe ga je te werk in een workshop of band? Hoe kun je iets laten horen dat van jezelf mag zijn?