Tune UP! # 1: Autumn Leaves o.l.v. Jeroen Doomernik

D

e hele muzikale wereld lijkt in deze corona-periode nu even stil te liggen. Dat maakt het samenspelen ook niet altijd even gemakkelijk! ‘Tune UP!’ is daarom bedoeld voor amateurs, om gewoon even lekker je zinnen te verzetten en wél even samen te spelen, corona-proof natuurlijk. En ook om er iets van op te steken, want daarvoor zijn we natuurlijk de Jazzwerkplaats!

We spelen met een kleine groep, en kijken bij de aanmelding nog wel even naar de bezetting. Zit de groep vol, dan kun je vast meedoen met de volgende Tune UP! We werken met verschillende workshopcoaches. Je krijgt in de week voor de workshop oefenmateriaal thuisgestuurd.

Factsheet

Repetitie: op zaterdag 31 oktober 2020 van 15:00u tot 17:00u., op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Deelnamekosten: € 40,-
Je krijgt een bevestiging van deelname zodra we een beeld hebben van de groep van die dag.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Tune UP! #1: Autumn Leaves o.l.v. Jeroen Doomernik
Er zijn nogal wat nummers geschreven over de herfsttijd maar de bekendste en misschien wel één van de meest gespeelde jazzstukken aller tijden is toch wel Autumn Leaves. Van oorsprong is het een Frans chanson met de titel ‘Les Feuilles Mortes’. In 1949 maakte de Amerikaanse songwriter Johnny Mercer er deze Engelse vertaling van. Het is ook een van de eerste stukken die nieuwe jazzmuzikanten vaak leren spelen. Een heel leuk en leerzaam stuk omdat het is opgebouwd uit zowel een majeur- als een mineur 2-5-1. Als je dit gegeven eenmaal door hebt dan blijken ineens talloze jazz standards dezelfde akkoord-ingrediënten te hebben en zie je ook de compositievormen als blues, AABA terug. We gaan er samen even lekker induiken en mee improviseren en je krijgt wat goede tips!

Als je dit gegeven eenmaal door hebt dan blijken ineens talloze jazz standards dezelfde akkoord-ingrediënten te hebben

0