VERWACHT: TUNE UP! #2 HERBIE’S WORLD O.L.V. SJOERD VAN EIJCK

D

e hele muzikale wereld lijkt in deze corona-periode nu even stil te liggen. Dat maakt het samenspelen ook niet altijd even gemakkelijk! ‘Tune UP!’ is daarom bedoeld voor amateurs, om gewoon even lekker je zinnen te verzetten en wél even samen te spelen, corona-proof natuurlijk. En ook om er iets van op te steken, want daarvoor zijn we natuurlijk de Jazzwerkplaats!

We spelen met een kleine groep, en kijken bij de aanmelding nog wel even naar de bezetting. Zit de groep vol, dan kun je vast meedoen met de volgende Tune UP! We werken met verschillende workshopcoaches. Als er stukken zijn die je kunt doornemen ter voorbereiding, krijg je ze in de week voor de workshop thuisgestuurd.

Factsheet

Repetitie: zodra samen musiceren voor volwassenen is toegestaan plannen we deze workshop in op een zaterdagmiddag van 15:00u tot 17:00u., op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Deelnamekosten: € 40,-
Je krijgt een bevestiging van deelname zodra we een beeld hebben van de workshopgroep van die dag.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Tune UP! #2 met Sjoerd van Eijck: ‘Wie was Herbie Hancock? Een grootmeester in de geschiedenis van de Jazz. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijkste jazzmuzikanten van de tweede helft van de 21e eeuw. Altijd al eens wat stukken van Herbie willen spelen zoals bijvoorbeeld Cantaloupe Island, Watermelon man? We zullen wat dieper op de stukken in gaan om vervolgens met wat tips and tricks om ons te wanen in de klanken van Herbie’s wereld!’

Sjoerd van Eijck (1992) is een pianist en componist uit Breda. In juni 2016 studeerde hij summa cum laude af voor zijn eindexamen concert geïmproviseerde muziek aan het conservatorium in Tilburg. Hij heeft daar lessen gevolgd bij Jeroen van Vliet, Wolfert Brederode en Rembrandt Frerichs. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd van o.a. Dave Liebman, Branford Marsalis, Jason Lindner en Harmen Fraanje. De afgelopen jaren ontwikkelde Sjoerd zich als een lyrische en avontuurlijke pianist. Dit staat centraal in zijn spel als in zijn composities. Hij laat zich inspireren door artiesten zoals Brad Mehldau, Lars Danielsson en Mathias Eick.Een van zijn voornaamste ensembles van momenteel is Mudita. Samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits verweven zij de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten in één geluid. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en een bijzondere sfeer te creëren. In 2018 hebben zij hun eerste CD opgenomen. Geïnspireerd door stilte en intensiteit zoeken zijn de grenzen van hun instrumenten op. Daarnaast speelt Sjoerd in de Bredase SmallBand sensatie BOSCO en is hij verbonden als docent aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) in Tilburg.  https://sjoerdvaneijck.nl

Tips and tricks om ons te wanen in de klanken van Herbie’s wereld!

0