Weekend Workshop Horace Silver

P

ianist Horace Silver is een van de belangrijkste leidende figuren geweest van de zogenaamde Hardbop, een jazzstroming die tegen 1960 opkwam. Hij speelde met Miles Davis en was oprichter van The Jazz Messengers. Zijn unieke catchy composities zijn een mengelmoes van bebop, blues, gospel, Zuid-Amerikaanse stijlen en funk en liggen vaak lekker in het gehoor. Stukken als Sister Sadie, The Preacher, Tokyo Blues, Opus de Funk en Señor Blues zijn nog steeds enorm populair bij jazzliefhebbers en -muzikanten.

We gaan in deze weekendworkshop zijn muzikale nalatenschap opnieuw te lijf. Werk aan de winkel dus voor creatieve instrumentalisten die willen improviseren en niet terugschrikken voor pittige arrangementen! Deze workshop is dan ook bedoeld voor de wat meer gevorderde spelers die goed noten lezen, voldoende akkoorden lezen en hun instrument goed beheersen. Let op: I.v.m. beperkte samenstelling en grootte van de groep, betekent inschrijving niet automatisch deelname.

TIjdens een weekend workshop ga je twee dagen intensief met elkaar aan de slag, waarbij we ook een lunch verzorgen. Het mondt uit in een presentatie op zondagmiddag.  Een ideale combi van concentratie, doelgericht werken, ontspanning en vooral plezier!

Deze workshop vond reeds plaats, maar versie 2.0 komt eraan. Kosten: € 85,00 (te voldoen bij aanvang)

Instrumentale workshop Masters of the Blues onder leiding van Aron Raams

0