Weekendworkshop Card Games o.l.v. Martin Fondse

M

artin Fondse neemt voor deze workshop zijn nieuwe suite Card Games als uitgangspunt. Fondse gebruikt hierbij het kaartspel als metafoor voor het leven. Elke kleur krijgt een eigen karakter, persoonlijkheid en betekenis en wordt gekoppeld aan een actueel maatschappelijk thema. In Card Games: Hearts bijvoorbeeld, staan vriendschap en liefde centraal.

Factsheet

Start: zaterdag 13 januari 2018
Repetities: op zaterdag 13 januari 2018 staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 14 januari van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: kleine presentatie op zondag 14 januari om 16:00u in de Mengfabriek
Niveau: gevorderd, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 95,- inclusief lunch

Martin Fondse (Bergen op Zoom, 1967) speelt piano en vibrandoneon (de barokke versie van de melodica) en geniet daarnaast bekendheid als componist en arrangeur van jazz en hedendaagse muziek. Hij heeft een voorkeur voor grote bezettingen en vormde diverse eigen ensembles. Martin Fondse speelt veelal eigen composities, variërend van solostukken tot werken voor symfonieorkest, altijd gekenmerkt door een eigen, humoristische, narratieve stijl. Zijn werk bestrijkt een zeer uitgebreid muzikaal speelveld en weerspiegelt een liefde voor grensverkenning en het verenigen van klankwerelden.

Fondse ontving compositie opdrachten van het North Sea Jazz Festival en de VPRO (tbv het SJU Jazz Festival). Hij componeerde en arrangeerde voor zeer uiteenlopende ensembles en orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en de Big Band Hessischer Rundfunk. Internationaal werkte hij in recente jaren intensief samen met de Braziliaanse ster Lenine, Peter Erskine & Doudou N’Diaye Rose en Matthew Herbert en trad hij op als dirigent bij het Orquestra Tom Jobim (BR). In Nederland ging Martin Fondse langlopende samenwerkingen aan met Eric Vloeimans, Mete Erker, Eric van der Westen en Remy van Kesteren.

Fondse wordt veelvuldig (inter)nationaal onderscheiden voor zijn orkestraal werk en zijn filmmuziek; in december krijgt Fondse de Boy Edgar Prijs 2017 uitgereikt en eerder dit jaar ontving hij de meeste prestigieuze prijs van Brazilië voor the Birdge, zijn samenwerking met de Braziliaanse ster Lenine: Premio MBP2017, ‘best album’ en ‘best singer’.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Lees hier een artikel uit JazzNu over Martin Fondse: “Wachtende musicus is het ergste wat er is’

Een workshop gebaseerd op de suite card games

0