WEEKENDWORKSHOP ‘THE HORACE SILVER LEGACY’ O.L.V. JEROEN DOOMERNIK

D

e  unieke catchy composities van Horace Silver zijn een mengelmoes bebop, blues, gospel, Zuid-Amerikaanse stijlen en funk. Ze liggen vaak lekker in het gehoor en stukken als Sister Sadie, The Preacher, Tokyo Blues, Opus de Funk en Señor Blues zijn nog steeds enorm populair bij jazzliefliefhebbers en spelers.
Een weekendworkshop voor creatieve instrumentalisten, wat meer gevorderde spelers die graag willen improviseren op soms pittige arrangementen! Aanmelding betekent niet automatisch deelname.

Factsheet

Start: zaterdag 24 oktober 2020
Repetities: op zaterdag 24 oktober 2020 staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 25 oktober 2020 van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: korte uitvoering op zondag 25 oktober 2020 om 15:30u in de Mengfabriek. Helaas moeten we deze voorlopig zonder publiek doen!
Niveau: gemiddeld/ gevorderd, voor instrumentalisten, goed van bladmuziek kunnen lezen is wel belangrijk.
Deelnamekosten: € 95,- inclusief lunch

De repetitieruimte is aangepast aan de laatste inzichten die er zijn op het gebied van het COVID-19-virus. We laten afhankelijk van de activiteiten een gepast aantal mensen in de ruimte, er wordt extra goed schoongemaakt en er is een sterke luchtafzuiging geïnstalleerd. De ruimte wordt goed geventileerd.

Bij Jeroen Doomernik’s workshops gaan leren en speelplezier hand in hand. Hij behandeld jazz in de ruimste zin van het woord. Dat kan bijvoorbeeld zijn: mainstream, cooljazz, bebop, hardbop, freejazz, enz., maar ook andere stijlen die typische jazzinvloeden met zich meedragen zoals bossanova, funk en soul-jazz of misschien juist de eigentijdse geïmproviseerde jazzmuziek. Aan de hand van leuke arrangementen van goed speelbare stukken komen diverse aspecten van (jazz)improvisatie en samenspel aan de orde en worden praktische en theoretische handvaten aangereikt om de kunst van het improviseren te verbeteren. Zo komt aan de orde; ritme, harmonie, melodie en vorm, maar ook op timing, frasering, intonatie, klank en dynamiek. Alle instrumenten zijn welkom. Het goed kunnen lezen van noten en een redelijke speelvaardigheid is gewenst.

Jeroen Doomernik is een enthousiaste workshopleider met een ruime ervaring in het organiseren en leiden van jazzworkshops.
waaronder o.a. Buitenkunst www.buitenkunst.nl, Jazzwerkplaats, Sju Jazzpodium, Stichting Jazz Rotterdam, SLIM Maastricht en Venlo en op vele andere plaatsen in het land.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Voor creatieve instrumentalisten die graag willen improviseren op soms pittige arrangementen!

0