18/11/’23 WEEKENDWORKSHOP ‘THE HORACE SILVER LEGACY’ O.L.V. JEROEN DOOMERNIK

D

e unieke catchy composities van pianist, componist en arrangeur Horace Silver zijn een mengelmoes bebop, blues, gospel, Zuid-Amerikaanse stijlen en funk. Ze hebben iets humoristisch, liggen vaak lekker in het gehoor en stukken als Sister Sadie, The Preacher, Tokyo Blues, Song For My Father, Opus de Funk en Señor Blues zijn nog steeds zeer populair bij jazzliefliefhebbers en -spelers. Maar deze pionier van de Hardbop heeft nog veel meer mooie muziek op zijn naam staan. Hoog tijd om daar eens in te duiken! Werk aan de winkel dus dit workshopweekend voor  creatieve instrumentalisten die graag willen improviseren met de soms pittige arrangementen!

Factsheet

Start: zaterdag 18 november 2023
Repetities: op 18 november staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u; zondag 19 november van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch.
Afsluiting: korte uitvoering op 19 november om 15:30u bij de Jazzwerkplaats.
Niveau: gemiddeld/ gevorderd, goede instrumentbeheersing en vlot noten kunnen lezen (ook ritmisch). Ritmesectie-spelers dienen goed overweg te kunnen met akkoorden.
Deelnamekosten: € 139,50 inclusief een lekker lunch. Voor deelnemers onder 21 bedragen de deelnemerskosten € 115,30.

Na inschrijving ontvang je per mail een reactie. Zodra de bezetting van de workshopband in grote lijnen bekend is, laten we je weten of je meespeelt! Snel inschrijven helpt altijd. Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Deze workshop stond eerder op het programma in 2020, maar kon toen vanwege corona niet doorgaan. 

Jeroen Doomernik is een enthousiaste workshopleider met een ruime ervaring in het organiseren en leiden van jazzworkshops. Leren en speelplezier gaan bij zijn workshops hand in hand. Hij behandelt jazz in de ruimste zin van het woord. Dat kan bijvoorbeeld zijn: mainstream, cooljazz, bebop, hardbop, freejazz, maar ook andere stijlen die typische jazzinvloeden met zich meedragen zoals bossanova, funk en soul-jazz of misschien juist de eigentijdse geïmproviseerde jazzmuziek. Aan de hand van leuke arrangementen van goed speelbare stukken komen diverse aspecten van (jazz)improvisatie en samenspel aan de orde en worden praktische en theoretische handvaten aangereikt om de kunst van het improviseren te verbeteren. Zo komt aan de orde: ritme, harmonie, melodie en vorm, maar ook op timing, frasering, intonatie, klank en dynamiek. Alle instrumenten zijn welkom.

Voor creatieve instrumentalisten die graag willen improviseren op soms pittige arrangementen!

0