Weekendworkshop Time is of the Essence o.l.v. Vincent Houdijk

D

eze weekendworkshop kun je zien als een reis door de jazz waarin diverse stijlen en stijlperiodes de revue zullen passeren. Al deze stijlen zullen gelinkt zijn aan time en timing. Er zal dit weekend gewerkt worden aan het innerlijke besef van timing en hoe eenieder dit meer kan ontwikkelen. 

Denk aan: Miles Davis, Chick Corea, Steps Ahead, Tito Puente, Snarky Puppy; en natuurlijk Vincent Houdijk zelf!

Factsheet

Start: zaterdag 2 februari 2019
Repetities: op zaterdag 2 februari 2019 staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 3 februari van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: kleine presentatie op zondag 3 februari om 16:00u in de Mengfabriek
Niveau: Het is belangrijk dat er lekker gewerkt kan worden, dus kennis van je instrument is wel essentieel. (grepen, posities etc). Ook ervaring met akkoorden en improvisatie zal het hele weekend meer efficiënte tijd geven.
Deelnamekosten: € 95,- inclusief lunch

Biografie

Vincent Houdijk (‘s-Hertogenbosch, 1981) onderscheidt zich met zijn specialisatie als vibrafonist in de jazz en van deze exclusiviteit geniet hij. In Nederland is alleen Frits Landesbergen bekend als bespeler van dit instrument en bij hem studeerde Houdijk. Ook bij de internationaal vermaarde Mike Manieri volgde hij een serie lessen. Hij nam een aanzienlijke stap sinds 2016, het jaar waarin hij royale erkenning verkreeg als belangrijkste talent van het moment met de uitverkiezing als Young VIP. De gezamenlijke jazzprogrammeurs in Nederland geloofden heilig in de opkomende kwaliteiten van de vibrafonist, hoewel die al een aardige carrière achter zich had. 

Als musicus toert Houdijk uitgebreid door het (buiten)land, met een gemiddelde van zo’n 150 optredens per jaar. Hoogtepunten uit zijn carrière zijn ondermeer; Carnegie Hall in New York (grote zaal in 2002), Casa da Musica in Porto (2007), live concertregistratie in het Concertgebouw met Mallet Collective Amsterdam en Ivo Janssen (2016), albumpresentatie VinnieVibes in het Bimhuis (2016) en een optreden met zijn VinnieVibes tijdens het North Sea Jazz Festival in 2018. Eerder werkte hij succesvol met Luisito Quintero, Roberto Quintero, Sean Jones, Eric Vloeimans, Wouter Hamel, Remy van Kesteren, Ivo Janssen, Kyteman, Mathilde Santing, het Residentie Orkest en het Metropole Orkest. 

Zijn stijl bevat inspiraties uit vele hoeken, en kan gekarakteriseerd worden als fusionjazz met sterk persoonlijke en hedendaagse elementen, zonder egotripperij maar mét democratische waarden, veel melodie en puntigheid. Houdijk zet een stevig, diep geluid neer met energiek en bezield spel, waarbij hij er blijk van geeft dat hij de tijdgeest verstaat en ook het publiek emotioneel kan raken.

Meer informatie nodig over de workshop? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Een reis door de jazz waarin diverse stijlen en stijlperiodes de revue zullen passeren

0