Weekendworkshop voor jongeren ‘Jazz, Grooves & Broken beats’ o.l.v. Rob van de Wouw

O

nder leiding van trompettist Rob van de Wouw gaan we aan de slag met hippe jazz die we combineren met allerlei eigentijdse stromingen met beats en grooves. Een hele mooie uitdaging voor de ritmesectie-spelers met volop mooie partijen voor blazers. Een leuk maar ook leerzaam weekend dat we gaan afsluiten het met een spetterend concertje voor familie, vrienden en bekenden.

Rob is een fenomenaal jazztrompettist en maakt er geen geheim van dat hij graag jazz combineert met allerlei muziekstromingen als Broken beat, underground, dance, fusion en hiphop. Voor zijn solo-cd ‘Tunnelvision’ (2009) kreeg hij zelfs de Edison Publieksprijs!
Alle instrumenten zijn in principe welkom mits je maar een goede instrumentbeheersing hebt, voor blazers betekent dat ook goed noten kunnen lezen en keys, bas en gitaren vlot overweg kunnen met akkoorden. Twee drummers en percussie zou zelfs kunnen, elektrisch viool, tuba of zelfs een rapper, maakt niet uit zolang je maar met vol enthousiasme mee gaat doen.
Deze workshop is speciaal bedoeld voor jongeren van 17+ en ouder.
Soms moeten we net als bij andere workshops een selectie maken. Inschrijving is geen garantie voor deelname aan het weekend.

Factsheet

Start: zaterdag 18 januari 2020
Repetities: op zaterdag 18 januari 2020 staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 19 januari van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: kleine presentatie op zondag 19 januari om 15:30u in de Mengfabriek
Niveau: gemiddeld, met goede instrumentbeheersing
Deelnamekosten: € 50,- inclusief lunch.

Trompettist Rob van de Wouw staat bekend als een muzikaal vernieuwer. Met de jazztraditie in zijn binnenzak maar zijn vizier gericht op de toekomst combineert hij allerlei muziekstromen als brokenbeat, underground dance en abstracte hiphop met jazz. Zelf noemt hij het electro-jazz.

In het najaar van 2009 zijn tweede solo-CD getiteld “Tunnelvision” uit. Voor deze cd werkte Rob samen met de gerenommeerde producer/ beatmaker: Mark de Clive-Lowe (Londen, UK) is een van de key-figures uit de broken beat scene van West Londen. Broken Beat is zwaar gesyncopeerde electronische dance muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamd gesampelde ‘breaks’ Andere bekende acts uit die tijd zijn oa Bugz in the Attic, IG Culture en 4 hero Het resultaat, een hybride mix van live-band en programmed beats, vintage synths, effecten en space jazz. ‘jazz meets twisted-future-funk-beats-mashi-fashion’ zoals Mark (mashi) het noemde.

Het album kreeg lovende recensies in de nederlandse pers en won de Jazzism Edison Publieksprijs 2010.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Hippe jazz gecombineerd met allerlei eigentijdse stromingen

0