Workshop Back to the Essence o.l.v. gitarist Michiel Stekelenburg

K

eith Jarrett, Charlie Haden, Wayne Shorter, Bill Frisell; allemaal grootmeesters als het gaat om frasering. Miles Davis is misschien wel het grootste voorbeeld als het gaat om ruimte in de muziek en het laten ademen. Soms zijn de pauzes, de rusten tússen de noten, nog belangrijker dan de noten zelf.

In de workshop van Michiel Stekelenburg ligt de nadruk op ruimte en frasering. Het teruggaan naar de essentie en het vinden van de rust. De deelnemers gaan aan de slag met verschillende composities van onder meer Joe Henderson, Pat Metheny en Michael Brecker. Overigens zijn alle instrumentalisten welkom!

Factsheet

Start: donderdag 7 september 2017
Repetities: op donderdag 7, 14 en 28 september; en op donderdag 5 en 12 oktober van 20:00u tot 22:15u. Laatste repetitie op zondag 15 oktober van 13:30u tot 15:00u.,  op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte presentatie op zondag 15 oktober om 15:30u. op de Tramkade.
Niveau: gemiddeld – gevorderd, voor alle instrumentalisten
Deelnamekosten: € 110,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Michiel Stekelenburg wordt gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen van dit moment. Hoewel hij de rock, funk en pop nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, is het toch ‘modern jazz’ wat de klok slaat. Eind 2011 debuteerde hij dan ook met een jazzalbum: Hypnos. Hij wordt gezien als een gitarist met een helder eigen geluid, en groot compositietalent; Vakblad ‘Gitarist’ spreekt o.a. van ‘Prettig in het gehoor liggende stukken die niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker.’

Met zijn tweede album Layers (2016) toert hij langs de bekende jazzpodia, belandt hij op #1 van de iTunes Jazz Charts en komt o.a. bij VPRO’s Vrije Geluiden. in 2017 staat hij voor de 2e keer met zijn band op het North Sea Jazz Festival.

www.michielstekelenburg.nl

Ruimte en frasering. Het teruggaan naar de essentie en het vinden van de rust.

0