Workshop Latinjazz o.l.v. Gerrit Jan Binkhorst

J

azzgrootheid Sonny Rollins speelde latinjazz (calypso) evenals Clare Fischer (Cubaanse genre’s) en Pat Metheny (Brasiljazz). Beroemd geworden met Musica Latino speelden Tito Puente, Jerry Gonzales en Fort Apache vele jazzstandards in latin grooves. Dit rijke repertoire is het onderwerp van deze latinjazzworkshop. Vrolijke en swingende latinarrangementen met ruimte voor solisten en veel aandacht voor timing. Geschikt voor alle vlot van blad spelende instrumentalisten.

 

Factsheet

Start: donderdag 25 oktober 2018
Repetities: op donderdag 25 oktober, donderdag 8, 15, 22, 29 november en op donderdag 6 en 13 december van 20:00u tot 22:15u. op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een presentatie op zondag 16 december tijdens de Jazzwerkplaatsdag, in de Willem II Concertzaal (voorheen de Toonzaal) te den Bosch.
Niveau: gemiddeld
Deelnamekosten: € 132,50

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Workshopleider Gerrit Jan Binkhorst (1958), jong begonnen op fluit, speelde rock&roll en jazzrock in schoolbandjes en Bachsonates in huiskamerbarokensembles. Hij heeft jazzsaxofoon gestudeerd op het conservatorium te Den Haag en specialiseerde zich daarna in Latijns Amerikaanse muziek. G.J. heeft veel getourd in oa Colombia, de Antillen en Suriname.

Op het moment speelt hij in Rumbata, the Cubop City Bigband, Sorrindo en The Amsterdam Brasiljazz Quintet. Naast zijn speel- les en workshoppraktijk componeert en arrangeert hij voor diverse ensembles, bigbands en orkesten.

Inclusief een optreden in de Willem II Concertzaal tijdens de Jazzwerkplaatsdag!

0