Workshop Spicy Jazz: muzikale smaken uit andere windstreken o.l.v. Dion Nijland

B

innen de jazz bestaan er geen strikte grenzen tussen stijlen. Jazz kun je eerder zien als een muzikale aanpak om de grote verscheidenheid aan invloeden te gebruiken. Muzikanten als Avishai Cohen (contrabas), Ibrahim Maalouf (trompet), John Zorn (altsaxofoon) en Louis Sclavis (klarinet) gebruiken specifieke stijlelementen als uitgangspunt voor hun muziek. Hierdoor kunnen ze een folkloristisch repertoire maken met een duidelijke jazzbenadering: ze zoeken naar improvisatie, interactie en manieren om de muziek te rekken. In deze workshop gaan we deze muziek gebruiken als uitgangspunt om een avontuurlijk bandgeluid te creëren. (met composities van o.a. Avishai Cohen, John Zorn en Dion Nijland) 

Factsheet

Start: donderdag 18 januari 2018
Repetities: op donderdag 18 en 25 januari, op donderdag 1, 8, 22 februari, en op donderdag 1 maart van 20:00u tot 22:15u. Laatste repetitie op zondag 11 maart van 13:30u tot 15:00u., op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte presentatie op zondag 11 maart om 15:30u. op de Tramkade.
Niveau: gemiddeld/gevorderd, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 125,00

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Dion Nijland (1970) studeerde in 1999 af aan de afdeling lichte muziek van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, hoofdvak contrabas. Sindsdien is hij actief als uitvoerend musicus, componist, muziekdocent en workshopleider. Hij leidde gedurende aan aantal jaren zijn eigen workshoporkest van ongeveer 15 amateurmuzikanten in Utrecht. Daarnaast gaf hij workshops en masterclasses, o.a. voor de  Jazzwerkplaats in Den Bosch, Stichting Jazz Utrecht, Vereniging U Jazz (Utrecht), Stichting Creatieve Vakanties en op diverse scholen. Sinds 2014 is Dion hoofdvakdocent contrabas aan het conservatorium in Arnhem (ArtEZ).

Als uitvoerend musicus maakte hij reizen naar India, Turkije en Zuid-Amerika. Momenteel maakt hij deel uit van Het Orgel Trio, Vanbinsbergen Playstation, De Bende van Drie, The Chronometer’s Orchestra, Ad Colen’s A Birds’ Eye View en Dimami.

 Kijk op zijn website (www.dionnijland.com) voor meer informatie!

Meer informatie over deze workshop nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Met composities van o.a. Avishai Cohen, John Zorn en Dion Nijland

0