19/03/’22 WORKSHOPWEEKEND ‘VAN BROADWAY NAAR BEBOP’ O.L.V. TROMPETTIST-BUGELIST ANGELO VERPLOEGEN

J

azzmuzikanten hebben zich altijd al graag laten inspireren door de populaire muziek van hun tijd. Brad Mehldau speelt Nick Cave, Yuri Honing speelt Bjork. Zo baseerden de pioniers van de Bebop en de Hardbop hun uitbundige muziek graag op de hits uit de Broadway Musicals van de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw. In de de workshop “Van Broadway naar Bebop” behandelen we de relatie tussen die musical-liedjes en Bebop-thema’s. Aan de hand daarvan leren we het jazzidioom beter kennen. Zo komen allerlei facetten van het jazz spelen aan bod, zoals fraseren, improviseren, timen, melodie-opbouw, harmonisch inzicht. Door het spelen van bijvoorbeeld Miles Davis’ ‘Dig’ krijgen we inzicht in ‘Sweet Georgia Brown’ en ‘Prince Albert’ leert je hoe je ‘All The Things You Are’ kunt spelen. En waarom wordt de ballade ‘What Is This Thing Called Love’? zo graag bewerkt en gespeeld door uiteenlopende musici als Frank Sinatra, Charlie Parker, Cannonball Adderley, J.J. Johnson, Bill Evans, Sonny Rollins, Wynton Marsalis? Dat gaan we allemaal uitvinden door het vooral samen te doen.

Factsheet

Start: zaterdag 19 maart 2022
Repetities: op zaterdag 19 maart 2022 staat om 10:15u de koffie klaar. Repetitie van 10:30u tot 16:00u;
en zondag 20 maart van 10:15u tot 15:00u in de Mengfabriek, Tramkade 26 te Den Bosch
Afsluiting: een presentatie op zondag november om 15:30u in de Mengfabriek, met zo mogelijk enkele plaatsen voor publiek.
Niveau: gemiddeld – gevorderd, voor instrumentalisten
Deelnamekosten: € 110,- inclusief een lekkere lunch. Voor deelnemers jonger dan 21 jaar bedragen de deelnemerskosten € 90,91.

Trompettist/flugelhornspeler Angelo Verploegen kreeg vooral bekendheid met zijn sextet The Houdini’s waarmee hij jarenlang de wereld over reisde een meer dan een dozijn CD’s opnam. Naast zijn huidige lespraktijk is hij veel te horen in kleine bezettingen met o.a. Paul van Kemenade, Ed Verhoeff, Izaline Calister, Tony Overwater en in orkesten als het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Leer het jazzidioom beter kennen aan de hand van musicalliedjes en Bebop-thema’s

0