Zangworkshop ‘De muzikale fascinatie van Sanne Huijbregts’

“H

oi, ik ben Sanne, en ik ga een liedje zingen!” zijn mijn eerste woorden op alle oude bandjes van vroeger, waarna er altijd een liedje volgt; vaak zelf geschreven, en begeleid door mijn eigen, kinderlijke pianospel.

Dat was het begin van mijn lange en nooit eindigende muzikale reis. Inmiddels heb ik mijn bachelor en master diploma behaald aan het conservatorium van Amsterdam, heb ik voor mijn master in Kopenhagen en Berlijn gestudeerd en heb met de band EvenSanne twee platen uitgebracht met eigen composities. Ik geef al sinds zo’n 6 jaar les aan allerlei verschillende leeftijden en niveaus. Naast dat ik lesgeven heel erg leuk vind, voelt het bijna als een muzikanten-plicht; het doorgeven van mijn oneindige passie voor het allermooiste wat er is: MUZIEK!

In deze reeks workshops wil ik me gaan verdiepen in onderwerpen zoals componeren, teksten schrijven, improvisatie, en nog veel meer.

Factsheet

Start: vrijdag 16 november 2018
Repetities: op vrijdag 16, 23, 30 november en vrijdag 14 december van 20:00u tot 22:15u.op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26. Laatste korte repetitie op zondag 16 december om 12:00u in de pianoruimte van de Willem II concertzaal, voorafgaand aan de presentatie in de Willem II Concertzaal.

Extra bij deze workshop: Een bezoek aan het dubbelconcert van Sanne Huijbregts en Sanne Rambags op 7 december in de Willem II Concertzaal. Zie verderop in de tekst voor meer informatie.
Afsluiting: een presentatie op zondag 16 december tijdens de Jazzwerkplaatsdag, in de Willem II Concertzaal (voorheen de Toonzaal) te den Bosch.
Niveau: gemiddeld – gevorderd, met zangervaring (klassiek, pop, jazz)
Deelnamekosten: € 110,-

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Sanne Huijbregts (1992) is een meermalen onderscheiden vocaliste, vibrafoniste en componiste. Zij is niet alleen een excellente zangeres, op het podium omringt ze zich met elektronica, diverse percussie-instrumenten en de Xylosynth (een elektronische vibrafoon), die haar stem omlijsten met een veelvoud aan klanken en muziekweefsels. Haar muziek is een genre-overstijgend droomlandschap van ‘loops’, lyriek en intieme composities. Huijbregts profileert zich als een artieste met een visie en een bekwaamheid die verschillende media omvatten. Naast musicus is zij een getalenteerd fotografe en filmmaakster; zij ontwerpt haar eigen artwork en regisseert zelf haar video’s. Daarbij presenteert ze een sterke persoonlijke visie, zowel op hoe haar werk moet klinken, als op hoe het er moet uitzien.

Inclusief een bezoek aan een dubbelconcert van Sanne Huijbregts die samen met Joost Lijbaart speelt met de band Knock on Wood; en Sanne Rambags met de band Under the Surface. Sanne Huijbregts laat die avond ook wat zien van haar nieuwe project SanneSanne.

Sanne Sanne is het nieuwe project van zangeres en vibrafoniste Sanne Huijbregts (EvenSanne).

In dit project speelt ze voornamelijk haar eigen composities en begeleid ze zichzelf op vibrafoon. Ze wordt vergezeld door vocalisten Julia Werner en Vita Pagie, die beiden ook een breed scala aan percussie instrumentjes hanteren.

De naam Sanne Sanne speelt in op een van de veelgebruikte facetten binnen Huijbregts’ kunst, namelijk het gebruik van gelaagdheden en verdubbeling om zo diepere dimensies te creëren. Niet alleen in haar muziek waar ze samen met Werner en Pagie een magische meerstemmigheid neerzet, maar ook alle visuele aspecten rond dit project; de double-exposed look die terug te zien is in haar eigen analoge foto’s en artwork, en in de non-narratieve sferische achtergrond film.

Het totaalplaatje is een droomlandschap van meerstemmigheid, lyriek en intieme composities, met complimenteuze live-visuals waardoor het publiek meedogenloos wordt meesleept in een authentieke soap bubble world.

0