Zangworkshop Improviseren met jazz, blues en popsongs o.l.v. Annelie Koning

W

e hebben Annelie Koning gevraagd deze zangworkshop te geven. Wat beweegt haar, wat wil ze graag overbrengen aan de deelnemers? – ‘Als kind werd ik gegrepen door de verassende wereld van jazzmuziek. De zwoele, rauwe en speelse klanken maakte mij nieuwsgierig naar deze muziek en de musici die het maakten. Hoe kan het dat het zelfde lied, gezongen door verschillende zangers altijd weer als nieuw klinkt? Hoe werkt dat? En hoe kan je dat leren? 

Door mij te verdiepen in jazzmuziek vond ik mijn unieke stemgeluid.Dat wil ik met jullie ook gaan onderzoeken!

Door veel verschillende stijlen te zingen en ermee te experimenteren gaan we ontdekken welke stijl en manier van zingen bij jou past! Zo ontdek en ontwikkel je jouw unieke stemgeluid en leer je die optimaal te gebruiken, zowel in een groep als solo!’

Prachtige stukken van o.a. Sting, Stevie Wonder, Nina Simone en Joni Mitchell en anderen komen aan bod tijdens deze workshop.

Factsheet

Start: vrijdag 14 september 2018
Repetities: van 20:00u tot 22:15u.
op vrijdagavond 14, 21, 28 september; op vrijdagavond 5, 12, 19, 26 oktober;
en op zondagmiddag 28 oktober van 13:30u tot 15:00u.
 op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.
Afsluiting: een korte presentatie op zondagmiddag 28 oktober om 15:30u. op de Tramkade.
Niveau: zangervaring niet noodzakelijk, wel lef en plezier in zingen!
Deelnamekosten: € 150,00

Fotografie: Robert Verhoeve (homepage) en Ria Riswick (boven)

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Annelie Koning (Dordrecht,1992) is experimenteel vocaliste en componiste. In juni 2017 studeerde ze af in de richting jazz/pop zang aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. In haar werk combineert Annelie compositie met improvisatie waarbij ze continue de mogelijkheden van haar stem onderzoekt. Ze studeerde jazz zang bij Jolande Geven, Ineke van Doorn en Simin Tander, klassiek zang bij Elena Vink en volgde improvisatie lessen bij Wilbert de Joode en Wolter Wierbos.
In 2015 vormde ze de band LILLY KING waarin ze haar Nederlandstalige nummers laat versmelten met improvisatie. De nummers hebben een poëtisch karakter en organische structuur die de luisteraar meevoert en prikkelt. Daarnaast heeft Annelie zich als Solo stemimprovisator ontwikkeld en maakt daarmee performances op locatie.

Annelie speelde met o.a Michiel Braam, Jaap Blonk, Wilbert de Joode, Wolter Wierbos, Ab Baars, Onno Govaert, Jasper Stadhouders, Kaja Dragler, Etienne Nillessen en anderen in verschillende bezettingen in o.a het Bimhuis, De Nationale Opera, Deventer schouwburg, Festival De Oversteek, Code Rood, Stella by Starlight Zaal 100, Muses sacrum.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Improviseer eens over een blues, over een popsong. Vind je persoonlijke stemgeluid!

0