JAZZWERKPLAATS ZANGDAG MET VERA WESTERA, PAULIEN VAN SCHAIK EN STUDENTEN VAN FONTYS/AMPA

VERA WESTERA

PAULIEN VAN SCHAIK

O

p zaterdag 7 november 2020 organiseert de Zangwerkplaats een leuke zangdag met 3 heel verschillende, leerzame zangworkshops. Deelnemers kunnen inschrijven op alledrie, of op één of twee workshops afzonderlijk. Twijfel je of het iets voor jou is? Schrijf je dan gewoon in, of vraag wat extra informatie op via info@jazzwerkplaats.nl.

NB.: Op het moment is inschrijven niet mogelijk vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Op 6 april kunnen we hier meer informatie over geven.

Zangworkshop (1) o.l.v. één van onze meest gevraagde zangcoaches; Vera Westera. Vera is een inspirerende, ervaren zangeres; thuis in allerlei genres, van jazz en improvisatie tot pop. Tijdens Jazz in Duketown 2019 heeft ze op het Museumplein de Sing-A-Long voor een grote groep mensen begeleid.
Bij de Zangwerkplaats kennen we haar als een vakkundig docente die ervoor zorgt dat zowel jij als je stem op de juiste manier geactiveerd wordt, door je met allerlei geweldige zangoefeningen, prachtige harmonieën en melodieën en veel individueel én samen zingen aan de slag te laten gaan! Het genre waar we ons bij deze workshop op richten is jazz en soul. Het samen zingen en het opsteken van zangtechnieken waar je zelf op voort kunt bouwen zijn de speerpunten op deze ochtend!

Intermezzo: Lunch! Een lekker lunch verzorgd door Tijdink & Tijdink uit Den Bosch, op inschrijving.

Masterclass Jazz-songinterpretatie (2) o.l.v. Paulien van Schaik. Persoonlijke coaching met tips & tricks. Met een kleine groep van 6 of 7 deelnemers ga je intensief aan de slag aan de hand van titels die je ter voorbereiding te horen krijgt, en met nummers die tijdens de workshop worden aangereikt. Waar begin je, waar leg je de nadruk, hoe zing je een jazz standard? Wat kun je met je stem doen, om dat effect te krijgen dat je wilt laten horen? Verdieping voor mensen met zangervaring.
Begeleiding is er van pianist of ritmesectie van Fontys/Ampa conservatorium.

  • De workshop is ook gratis als als luisteraar/toeschouwer bij te wonen door de andere deelnemers aan deze dag.

Close Harmony Workshop (3): Zing mee in het Fontys/Ampa Close Harmony Ensemble o.l.v. Paulien van Schaik, met ondersteuning van conservatoriumstudenten uit Tilburg. Je blendt in in de groep en studeert een aantal meerstemmige stukken in. Samen werk je toe naar een korte presentatie die direct volgt op de workshop. Voor iedereen die het lekker vindt om zich even te laten horen! Begeleiding is er van pianist of ritmesectie van Fontys/Ampa conservatorium.

Factsheet
Zangdag op onze locatie in de Mengfabriek aan de Tramkade no. 26.

Zangworkshop (1) o.l.v. Vera Westera, 10:00u – 12:15u., deelnemersbijdrage € 22,50
Niveau: enige zangervaring gewenst; enthousiasme en inzet is minstens zo belangrijk!

Lunch, 12:15u – 13:00u., deelnemersbijdrage € 9,50
Verse soep, belegde broodjes, fruit, koffie, thee

Masterclass (2) o.l.v. Paulien van Schaik, 13:00u – 14:30u., deelnemersbijdrage € 15,00
Niveau: enige zangervaring vereist, en de ambitie je aanpak kritisch te bekijken en te verbeteren – DEZE WORKSHOP IS VOL –

Zangworkshop (3) o.l.v. Paulien van Schaik met ondersteuning van studenten van Fontys – Ampa, 14:30u – 16:30u, deelnemersbijdrage € 15,00
Niveau: toegankelijk voor iedereen die het heerlijk vindt meerstemmig te zingen!

NB.: Op het moment is inschrijven niet mogelijk vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Op 6 april kunnen we hier meer informatie over geven.

Meer informatie nodig? Mail naar info@jazzwerkplaats.nl

Vera Westera
Vera Westera (1972) kwam pas op twintigjarige leeftijd op het idee om het pad van de muziek in te slaan. Dit leidde tot een opleiding zang aan het Conservatorium van Arnhem, waar ze in 2000 cum laude afstudeerde. Al vroeg in haar muzikale carrière won Westera o.a. de Roos Geesink Prijs en een VSB Music Award en was ze tweevoudig winnares van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Westera zingt in veel verschillende genres en bezettingen, waardoor zij voor de meest uiteenlopende projecten wordt gevraagd. Zo zong ze in popgroep B1, akoestisch ensemble Biyuya en Groove Troopers. Met deze laatste formatie maakte zij haar debuut op North Sea Jazz Festival en ging ze op tournee naar Zuid-Afrika. Daarnaast zong ze in het project Nopera van Michiel Braam, waarmee verschillende podia in Europa werden aangedaan. Verder werkt Westera al jarenlang samen met orkest de ereprijs in producties als Randen van de Rock.

Paulien van Schaik
Paulien van Schaik (1967) is een Nederlandse jazzzangeres en -componiste. Ze studeerde jazz en pop aan het conservatorium van Utrecht en in 1994-95 aan het Berklee College of Music in Boston, waar ze zich toelegde op songwriting. Ze werkte veel samen met bassist Hein van de Geyn.
Paulien van Schaik: ‘Op de kleinkunstakademie zeiden ze me na een half jaar vooropleiding dat ik eerst maar eens iets met dat zingen moest gaan doen en dan later nog maar eens terug moest komen. Terug ben ik nooit meer gegaan. Muziek was alles wat ik nodig had.’

De speerpunten: het samen zingen en het opsteken van zangtechnieken!

0