Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PODIUM JAZZWERKPLAATS: FULCO OTTERVANGER & WILBERT DE JOODE

29 januari @ 16:00 - 17:30

Een unieke muzikale ontmoeting van twee zeer avontuurlijke muzikanten.
Podium Jazzwerkplaats geeft op 29 januari 2023 twee bijzondere muzikanten de ruimte: Fulco Ottervanger en Wilbert de Joode. Hun muziek verbindt zich door middel van improvisatie, hedendaagse compositie en hun voorkeur voor het aangaan van ongewone samenwerkingen.

Fulco Ottervanger (1984) is een Nederlands-Belgische multi-instrumentalist, componist en zanger in de jazz-, pop- en experimentele hedendaagse muziek. Hij is onder meer bekend van De Beren Gieren, STADT, BeraadGeslagen en zijn Nederlandstalige liedjes onder zijn eigen naam FULCO. Hij groeide op in Brussel en heeft Nederlandse roots. Ottervanger begon op jonge leeftijd cello, gitaar en piano te spelen en muziek te schrijven. Aan het conservatorium van Gent studeerde hij jazz piano en hedendaagse compositie. Naast zijn eigen projecten gaat hij samenwerkingen aan met mensen uit andere disciplines zoals schrijvers, dichters, tekenaars, dansers en filmmakers. Ottervanger geeft geregeld vrije improvisatieconcerten. Tussen 2016 en 2018 was Ottervanger stadscomponist van Gent.

Wilbert de Joode (1955) is een ware onderzoeker van bas-pizzicato en strijktechnieken. Hij speelt contrabas sinds 1982 en sloot zich aan bij groepen die improviseerden in een jazz-setting. Hij ontwikkelde zich tot één van de meest actieve bassisten op het Europese geïmproviseerde muziekcircuit. Zijn individuele stijl en persoonlijke toonkleur – hij speelt op darmsnaren – zijn zeer herkenbaar. Als lid van stichting dOeK is hij nauw betrokken bij de actuele ontwikkelingen van de Amsterdamse en internationale improvisatiemuziek. In 2016 wint Wilbert de Joode de Boy Edgarprijs.

Gegevens

Datum:
29 januari
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Organisator

De Jazzwerkplaats
E-mail:
info@jazzwerkplaats.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Jazzwerkplaats
Tramkade 26
's-Hertogenbosch, 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
0