Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PODIUM JAZZWERKPLAATS: Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet

25 februari @ 16:00 - 17:30

€7,50 – €15,00

Tijdens deze Podium Jazzwerkplaats op 25 februari 2024 presenteren Angelo Verploegen en Jeroen van Vliet: LITTLE DANCER – songs of love, hope and comfort (Just Listen Records JL 033).

Angelo Verploegen werd in 2023 voor het eerst grootvader, wat de inspiratie gaf voor deze plaat: “Little Dancer is mijn ‘opa-plaat’ geworden. De geboorte van mijn kleinkind, eerder dit jaar, heeft me diep geraakt. Een intens geluksgevoel om dit nieuwe leven te mogen omarmen. Om die onbevangenheid, nieuwsgierigheid en tomeloze energie weer van dichtbij te mogen meemaken. Een gelukzaligheid die echter ook gepaard gaat met de nodige zorgen over hem en zijn generatie. Welke uitdagingen staan hen wel niet te wachten?”

Het repertoire op Little Dancer gaat dan ook over liefde, het leven, over hoop en troost en over kind zijn: van Charlie Chaplin’s Smile tot Eden Ahbez’ Nature Boy, van Wayne Shorter’s Infant Eyes tot Irving Berlin’s Always, van Artie Butler’s Here’s to Life tot Tom Harrell’s Little Dancer. Verploegen vond pianist Jeroen van Vliet bereid om samen met hem dit avontuur aan te gaan, in uiterst intieme en kwetsbare duo-bezetting.

Angelo Verploegen
Angelo Verploegen maakt in de jaren ’90 naam met zijn sextet The Houdini’s. Daarna wordt hij producer voor Challenge/A-Records en gaat in kleinere bezettingen spelen, waaronder het trio Verploegen, Verhoeff & van der Westen en Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass. Vanaf 2001 gaat hij doceren aan de conservatoria van Utrecht en Arnhem. Tot op heden is hij ook nog veelvuldig te horen bij het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jeroen van Vliet
Jeroen van Vliet wint al op jonge leeftijd de concoursen van Middelsee Jazztreffen en het Meervaart Jazzfestival. Naast intensieve samenwerking met o.a. Paul van Kemenade en Eric van der Westen weet hij ook tijd vrij te maken voor zijn eigen soloprojecten, waarvan er een aantal worden opgenomen in de vermaarde ECM studio in Oslo. Hij speelt in Eric Vloeimans’ Gatecrash en Levanter, met Markus Stockhausen Group en is hoofdvakdocent aan het Arnhems conservatorium.

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
€7,50 – €15,00
Evenement Categorie:

Organisator

De Jazzwerkplaats
E-mail:
info@jazzwerkplaats.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Jazzwerkplaats
Tramkade 26
's-Hertogenbosch, 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
0