Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitvoering Soundmakersproject bij Willem-Twee

17 januari @ 20:30 - 22:00

Een avontuurlijk en kleurrijk concert van de Bossche Soundmakers onder leiding van de Canadese dirigent Christine Duncan en Edisonwinnaars Ineke Vandoorn en Marc van Vugt.

Het Soundmakers-project in Nederland is een initiatief van Marc en Ineke. Ze staan bekend om hun avontuurlijke en lyrische muziek en reizen daarmee de hele wereld over. Tijdens een van hun Canadese tournees zagen ze Christine Duncan aan het werk en besloten haar naar Nederland te halen. Christine is de leider en oprichter van het Element Choir, ‘s werelds toonaangevende vocale improvisatiegroep uit Toronto. Geen traditioneel koor, maar bestaande uit mensen in alle soorten en maten die graag hun stem gebruiken en hun mond open durven te doen – letterlijk en figuurlijk.

Na twee avonden repeteren bij de Jazzwerkplaats wordt het Soundmakers-project afgesloten met een uitvoering in de Willem Twee Toonzaal. Tijdens dit bijzondere concert improviseren de Bossche Soundmakers, gedirigeerd door de unieke handsignalen van Christine, met hun stem ‘soundscapes’ bij de muziek van Ineke en Marc. Denk aan allerlei klanken, ritmes, sferen; soms lieflijk en mysterieus, dan weer emotioneel en krachtig. Er wordt van tevoren niets vastgelegd, zodat er echt in het moment gemusiceerd wordt.

Kom het ervaren en beleven deze avond. Tickets via: de website van Willem Twee.

Lees hier meer over het Soundmakers-project

Locatie

Willem Twee Toonzaal
Prins Bernhardstraat 4
's-Hertogenbosch, 5211 HE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
0