Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PODIUM JAZZWERKPLAATS: KLANKPOEDER

24 september 2023 @ 16:00 - 17:30

Op zondag 24 september opent het seizoen van Podium Jazzwerkplaats met Klankpoeder. Het Rotterdamse kwintet komt spelen van hun debuutalbum ‘Vouwmakreel’. Een titel die de knipoog symboliseert die Klankpoeder aan de jazz wil geven.

Het verhaal van Klankpoeder begint op Codarts. Drummer Ap Verhoeven wilde graag een “soort free jazz” proberen (hij noemt Eric Dolphy als referentie) en bundelde enkele ‘aficionados’ tot band. Uiteindelijk speelt het kwintet niet écht free jazz, maar meer liedjes – die dan wel af en toe goed over de kop gaan. Daarin is een balans gevonden: “tussen ballads en knallen”. In de repetitieruimte wordt veel gegrapt en gelachen, die energie wil Klankpoeder graag meenemen naar het podium. “We willen serieus muziek maken, maar ook dat het publiek ervaart dat we veel lol hebben met elkaar. Af en toe een grapje in de muziek moet kunnen – dat je als publiek even glimlacht of grijnst om wat je hoort.”

Het album ‘Vouwmakreel’ is gemixt door Maarten Hogenhuis en uitgekomen bij ZenneZ Records. De titel is ontleend aan het draaien van een jointje. “In Brabant wordt het draaien van een jointje geen draaien genoemd maar vouwen. Als je daar slecht in bent, dan ben je dus een vouwmakreel.”

Leuk weetje: de naam Klankpoeder is de inspiratie van onze eigen Jeroen Doomernik. “Jeroen gebruikte dat woord altijd. Als iets niet goed klonk, dan moest er klankpoeder bij. Het verhaal gaat dat hij tijdens Jazz in Duketown een geluidsman zover heeft gekregen om bij een muziekwinkel wat klankpoeder te halen zodat een piano beter zou klinken!” Ap Verhoeven en Jelle Willems zijn namelijk allebei oud-deelnemers van de Jazzwerkplaats Jazz Academy.

Klankpoeder: een zekere frisheid met charme, flair, en behoud van lichtvoetigheid. 24 september bij de Jazzwerkplaats! Luister nu alvast op Spotify!

bezetting: 
Daan Kluwer – Tenorsaxofoon
Emilio Tritto – Basklarinet/baritonsaxofoon
Baris Ofluoglu – Contrabas
Jelle Willems – Piano
Ap Verhoeven – Drums

Gegevens

Datum:
24 september 2023
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

De Jazzwerkplaats
E-mail:
info@jazzwerkplaats.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Jazzwerkplaats
Tramkade 26
's-Hertogenbosch, 5211 VB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
0